

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε σήμερα, ότι η χώρα της θα ανοίξει πλήρως τα σύνορά της από τις 23:59 της 31ης Ιουλίου, με τα κρουαζιερόπλοια να είναι επίσης ευπρόσδεκτα να επιστρέψουν στα τοπικά λιμάνια, την ίδια ημέρα.
Το άνοιγμα των συνόρων στο τέλος Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί δύο μήνες νωρίτερα από το προηγούμενο επίσημο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης και σημαίνει ότι οι επισκέπτες που χρειάζονται άδειες παραμονής, θα μπορούν πλέον να επισκέπτονται τη Νέα Ζηλανδία.
Όπως τόνισε η Άρντερν σε μία ομιλία της σε ένα επιχειρηματικό γεύμα στο Όκλαντ, το άνοιγμα των συνόρων θα βοηθήσει στην άμεση αντιμετώπιση της έλλειψης συγκεκριμένων δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, στο άνοιγμα του τουρισμού, αλλά και στη ασφαλή διαχείριση ζητημάτων που σχετίζονται με τη μετανάστευση.
“Κινούμαστε περαιτέρω στο αποδεδειγμένο πρακτικά σχέδιο μας για να διασφαλίσουμε το οικονομικό μέλλον της Νέας Ζηλανδίας,” δήλωσε η Άρντερν.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, η Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
Ο Μακρόν καταδίκασε τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, καταδίκασε με τον.