Νέα Υόρκη: Τα πάντα σε ένα «κατάστημα» είναι φτιαγμένα από πλαστικό – Ο λόγος είναι σημαντικός

Στην καρδιά της Times Square στη Νέα Υόρκη, ένα «κατάστημα», μοιάζει έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό. Το «The plastic Bag Store», φαίνεται εξωτερικά να έχει έναν τυπικό αυτόματο πωλητή, από όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί σνακ, αναψυκτικά και απορρυπαντικά.

Αν όμως το παρατηρήσει καλύτερα, θα διαπιστώσει ότι δεν πρόκειται για αληθινά προϊόντα, αλλά για πιστά τους αντίγραφα που είναι φτιαγμένα από πλαστικό.

Στην πραγματικότητα, η αναδυόμενη εγκατάσταση τέχνης στην καρδιά της Times Square προορίζεται για την ευαισθητοποίηση του περιβάλλοντος, που συμπίπτει με την απαγόρευση της πολιτείας της Νέας Υόρκης για όλες τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς.

Ο καλλιτέχνης και δημιουργός του The Plastic Bag Store, Robin Frohardt, δήλωσε: «Υπάρχουν χιουμοριστικά και σατιρικά προϊόντα καθημερινής χρήσης που επισημαίνουν την ποσότητα των απορριμμάτων που χρησιμοποιούμε και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που σχετίζονται με αυτά».

Τα προϊόντα που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από πλαστικές σακούλες, απεικονίζονται στο « The Plastic Bag Store», ένα αναδυόμενο «παράθυρο» για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα με τα πλαστικά στην Times Square στο δήμο του Manhattan της Νέας Υόρκης.

Αυτό που θέλησε να πετύχει ο καλλιτέχνης, είναι να δώσει ένα ερέθισμα στους καταναλωτές και να τους κάνει σκεφτούν σε ένα δεύτερο επίπεδο, για το τι προκαλούν στον πλανήτη, από όλες αυτές οι πλαστικές συσκευασίες, κάθε φορά που επισκέπτονται ένα super market.

Από τη Δευτέρα, όλες οι πλαστικές σακούλες θα απαγορευτούν σε ολόκληρη την πολιτεία, όπου, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβαλλοντικής Διατήρησης του κράτους, χρησιμοποιούνται περισσότερες από 23 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες κάθε χρόνο.

Το αναδυόμενο «παράθυρο», θα είναι ανοιχτό για τρεις εβδομάδες από Τετάρτη έως Σάββατο, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στην εγκατάσταση τέχνης σε μικρές ομάδες σε διαστήματα διάρκειας μίας ώρας.

Πηγή: portraits.gr

Σχετικά Νέα