Νέα «βουτιά» στη Wall – Ισχυρές απώλειες 500 μονάδων για τον Dow

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν και σήμερα οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί άνω των 500 μονάδων, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν ανήσυχοι την όξυνση της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας, γεγονός που δημιουργεί φόβους για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones χάνει 516 μονάδες υποχωρώντας κατά 1,99%, ο S&P 500 διολισθαίνει κατά 48,79 μονάδες ή 1,67% και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 116,27 μονάδων ή 1,46%.

Η εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας σπρώχνει τους επενδυτές σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως ο χρυσός η τιμή του οποίου ξεπέρασε σήμερα το επίπεδο των 1.500 δολαρίων για πρώτη φορά από το 2013. Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα η κεντρική τράπεζα της Κίνας επέτρεψε στην ισοτιμία του γουάν να πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό της για περισσότερο από μια δεκαετία έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, διαρρηγνύοντας το ψυχολογικό φράγμα των 7 γουάν ανά δολάριο.

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο ολοένα και περισσότερα κεφάλαια τοποθετούνται στα γερμανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί νωρίτερα σε νέο ιστορικό χαμηλό στο -0,58%, με την πτώση από τις αρχές του έτους να φθάνει τις 82 μονάδες βάσης.

Οι τραπεζικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων αυτές των JP Morgan Chase και Bank of America, είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης με τη μετοχή της JP Morgan να υποχωρεί 2,8%, ενώ της Bank of America 3,3%.

Η μετοχή της Disney επίσης υποχωρεί κατά 5,26% μετά την ανακοίνωση ασθενέστερων από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο. Τα αποτελέσματα της Disney επιβαρύνθηκαν από τις αυξανόμενες απώλειες σε υπηρεσίες streaming όπως το Hulu, το ESPN + και το Disney +.

Σχετικά Νέα