Νέα Σμύρνη: «Ντρέπομαι για τα παιδιά μου – Φταίνε οι κακές παρέες» λέει η μητέρα της 14χρονης

Mετά από καταγγελία 14χρονης μαθήτριας που φιλοξενούταν σε ίδρυμα της Νέας Σμύρνης, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά τριών ανδρών, οι οποίοι φέρονται να εξέδιδαν και να κακοποιούσαν σεξουαλικά την ίδια.

Η 14χρονη μαθήτρια η οποία φιλοξενούταν στο ίδρυμα, είχε φύγει από εκεί πάνω από 50 φορές ενώ εκτός από την ανήλικη και η 16χρονη αδελφή της είχε απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον καθώς κρίθηκε ακατάλληλο, ενώ έχει ακόμα δύο αδέλφια που βρίσκονται σε άλλη δομή.

Η μητέρα της 14χρονης μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την Εύη Γιαρκιά και δήλωσε πως είναι συντετριμμένη και πως έμαθε την όλη υπόθεση από τις ειδήσεις. «Με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου και μου το είπε. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Η 14χρονη είναι το τρίτο μου παιδί» ανέφερε αρχικά.

Ο λόγος που και τα τέσσερα παιδιά είναι σε ιδρύματα
Και τα τέσσερα παιδιά της γυναίκας είναι σε ιδρύματα και όπως παραδέχθηκε στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» αυτό συνέβη γιατί το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν ήταν ακατάλληλο.

Είχε επικοινωνία με την 14χρονη;
Η μητέρα της 14χρονης παραδέχθηκε πως είχε επικοινωνία με την 14χρονη κόρη της αλλά όχι πολύ συχνά ενώ παραδέχθηκε πως ένιωθε ότι το παιδί της δεν ήταν ασφαλές στην συγκεκριμένη δομή στη Νέα Σμύρνη. Υπενθυμίζεται πως στην συγκεκριμένη δομή φιλοξενείται και 16χρονη κόρη της.

«Μπαινόβγαιναν και οι δύο όποτε ήθελαν. Είχαν φύγει άπειρες φορές. Γι’ αυτό και έβγαιναν τα amber alert. Ήταν σε κίνδυνο τα παιδιά μου. Δε με ενημέρωνε ποτέ το ίδρυμα. Εγώ ή η μητέρα μου παίρναμε τηλέφωνο στο ίδρυμα. Μου έκρυβαν πολλά στοιχεία. Εγώ το έψαχνα» τόνισε η μητέρα.

Η σχέση της 14χρονης
Η μητέρα ανέφερε πως η 16χρονη κόρη της, της έλεγε πως η 14χρονη αδερφή της είναι μια χαρά και πως μια σχέση που είχε κάποια στιγμή, είχε φτάσει στο τέλος της.

Όταν έμαθε ότι εκδίδεται
«Μαθαίνεις ότι η ανήλικη κόρη σου εκδίδεται. Την παίρνεις τηλέφωνο; Γιατί επέστρεψε το παιδί στη δομή. Πώς αντιδράς;» θέλησε να μάθει η δημοσιογράφος και η μητέρα απάντησε: «Ναι, πήρα σήμερα το πρωί τηλέφωνο. Μίλησα κάποια στιγμή με τη ψυχολόγο η οποία μου τα μάσαγε. Τους ρώτησα για ποιο λόγο μπαινοέβγαιναν τα παιδιά και μου είπε να απευθυνθώ στην εισαγγελία. Εγώ έκανα ότι έκανα για να είναι τα παιδιά ασφαλή και πως είναι υπεύθυνοι για τα παιδιά μου. Και μου είπε να απευθυνθώ στην εισαγγελία και να πάνε αλλού τα παιδιά».

Η μητέρα παραδέχθηκε πως από την στιγμή που η 14χρονη υπέδειξε τους κατηγορούμενους και επέστρεψε στη δομή, δεν έχει επικοινωνία μαζί της καθώς το κινητό τηλέφωνό της είναι απενεργοποιημένο. «Λογικά, υποθέτω ότι είναι στην Αστυνομία».

«Θέλω τα παιδιά μου να πάνε σε ένα καλύτερο περιβάλλον μέχρι να μπορέσω να ορθοποδήσω και να τα πάρω υπό την εποπτεία μου. Εγώ η ίδια έκανα αίτηση στον εισαγγελέα να πάνε τα παιδιά μου σε ίδρυμα για να πάνε σε ένα καλύτερο περιβάλλον μέχρι να μπορέσω να τα πάρω πίσω. Ζητώ από το Κράτος να πάνε σε μια καλύτερη δομή» είπε με «σπασμένη» φωνή η μητέρα.

«Οι κακές παρέες»
Η μητέρα υποστηρίζει ότι η 14χρονη παρασύρθηκε από τις κακές παρέες. «Είναι στο ίδρυμα σχεδόν ένα χρόνο. Σε αυτό το χρόνο είχαμε μιλήσει 10-15 φορές. Κάθε φορά που έφευγε και επέστρεφε στο ίδρυμα τη ρωτούσα που ήταν αλλά δεν μου έλεγε. Νιώθω άθλια. Ντρέπομαι για τα παιδιά μου που έφτασαν σε αυτό το σημείο. Δεν ευθύνομαι εγώ, έκανα ό,τι μπορούσα για να τα σώσω» τόνισε η Μαρία στην κάμερα και ανέφερε πως είναι άνεργη. «Έβλεπα το παιδί μου πως είναι σε άθλια κατάσταση» σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της αναφερόμενη στην 14χρονη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα