Συνεχίζει η Άγκυρα: Drones θα συνοδεύουν τα τουρκικά γεωτρύπανα στην Αν. Μεσόγειο

Μπορεί η Ευρώπη να εξέφρασε την «πλήρη αλληλεγγύη» σε Ελλάδα και Κύπρο για την προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις σε συνεννόηση με το ψευδοκράτος στη Μεγαλόνησο.

Συγκεκριμένα, το «υπουργικό συμβούλιο» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους όρισε το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο ως βάση για τουρκικά drones ώστε αυτά να απογειώνονται και να συνοδεύουν πλωτά γεωτρύπανα που διενεργούν έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs), άοπλα και οπλισμένα, θα ξεκινήσουν να απογειώνονται από το αεροδρόμιο του κατεχόμενου Λευκόνοικου (Γκετσιτκαλέ) από τη Δευτέρα (16/12), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Demiroren».

Μια ομάδα ειδικών από την Άγκυρα θεώρησε κατάλληλη επιλογή το αεροδρόμιο για τον σκοπό αυτό. Επιπλέον επενδύσεις θα γίνουν επίσης στο αεροδρόμιο, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, Ερσί Τατάρ, έπειτα από την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου».

«Η προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων είναι βασική προτεραιότητα», είπε ο Τατάρ, σύμφωνα με το «Demiroren».

Σχετικά Νέα