

Σε συνέχεια της notam που δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2022, για την απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει ότι εκδόθηκε νέα συμπληρωματική αεροπορική οδηγία (notam), για την απαγόρευση διελεύσεων των πολιτικών αεροσκαφών και στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και της Λευκορωσίας.
Ειδικότερα η νέα συμπληρωματική notam προβλέπει τα ακόλουθα:
*Όλα τα πολιτικά αεροπλάνα απαγορεύεται να εισέρχονται στον εναέριο χώρο (FIR) της Μολδαβίας και της Λευκορωσίας λόγω υψηλής επικινδυνότητας από την στρατιωτική δραστηριότητα που συνεχίζεται στην ευρύτερη περιοχή.
*Υπενθυμίζεται ότι ισχύει απαγόρευση πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο (FIR) της Ουκρανίας και σύσταση να αποφεύγονται οι πτήσεις στους εναέριους χώρους (FIR) που βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Όπως και η προηγούμενη αεροπορική οδηγία έτσι και η νέα έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει από σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 έως την Τρίτη 24 Μαΐου 2022.
Σχετικά Νέα
Nα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ζήτησε ο «αρχιτέκτονας» της εθνικής ασφάλειας του Κρεμλίνου
Ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του Κρεμλίνου, ο Νικολάι Πατρούσεφ, δήλωσε ότι θα πρέπει.
Κορκίδης: Οι 3 λόγοι της αύξησης τζίρου κατά το φετινό Πάσχα
Ενθαρρυντική είναι η πρώτη αποτίμηση της πασχαλινής αγοράς, τόσο για την έναρξη όσο και.
Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας
Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε βάσει του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή.
Οι διεθνείς αντιδράσεις για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου – Τα μηνύματα των ηγετών
Οι παγκόσμιοι ηγέτες, ο ένας μετά τον άλλο, αποχαιρετούν τον Πάπα Φραγκίσκο ο οποίος πέθανε τη.