Νέα μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη για βιασμό ανηλίκου

Δεύτερη μήνυση κατατέθηκε στην εισαγγελία σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη για βιασμό που φέρεται να έχει τελεστεί το 2010 και ως εκ τούτου δεν είναι παραγεγραμμένο. Ο μηνυτής ο οποίος τότε ήταν 14 ετών και βγαίνει στη β γυμνασίου, δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου , με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο , προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του . Υποστηρίζει ακόμα ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εν τέλει ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του.Το θύμα μιλάει και άλλα παιδιά , που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του Γιάννης Βλάχος αναφέρει:

«Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει άμεσα και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο».

Την ίδια ώρα, η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδωνη, σε μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητεί να διερευνηθεί η υπόθεση των καταγγελιών που έχουν επίκεντρο πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου, σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

Σχετικά Νέα