Νέα μέτρα: Επανεξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, από τις 15 Ιουλίου, αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση αναφορικά με τους κλειστούς χώρους που θα διαμορφωθούν είτε αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, είτε σε μεικτούς. Στην κορυφή των δραστηριοτήτων που επηρεάζονται είναι η εστίαση, με το πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργούν να εξετάζεται εκ νέου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

«Επειδή θέλουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, η λέξη που πρέπει να συνοδεύει αυτό το διάστημα είναι η προσαρμογή. Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε ο κ. Πέτσας μιλώντας στο MEGA. Και διευκρίνισε πως: «Εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης – αυτά που είχαν ανακοινωθεί για αμιγείς και μικτούς» σημείωσε, λέγοντας ότι είναι «άλλο πράγμα ένα εστιατόριο, άλλο ένα κέντρο διασκέδασης και άλλο ένα bar σε μια τουριστική περιοχή».

Ενώ προσέθεσε πως: «Έχουν εξαγγελθεί συγκεκριμένα μέτρα για τις 15 Ιουλίου. Αν χρειαστεί να προσαρμοστούν, θα προσαρμοστούν».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Να πείσουμε τους πολίτες
Σε ότι αφορά στο θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, δήλωσε ότι μέχρι τώρα η συζήτηση αφορά μόνο τους υγειονομικούς και τους ανθρώπους που φροντίζουν ηλικιωμένους. «Ο επικοινωνιακός χειρισμός σε σχέση με τα εμβόλια δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός. Και έφερε δεύτερες σκέψεις σε αρκετό κόσμο. Θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν και όχι να τους εξαναγκάσουμε» συμπλήρωσε.

Lockdown: Το 4ο κύμα δεν θα χτυπήσει την οικονομία
Ερωτώμενος ο κ. Πέτσας, αν θα επιβληθεί εκ νέου lockdown, με αφορμή δηλώσεις του καθηγητή Νίκου Σύψα αναφέρθηκε σε εκείνους που θα είναι ανεμβολίαστοι. «Ο κ. Σύψας είπε ότι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα κολλήσουν μέσα στον επόμενο χρόνο. Αν υπάρξει τέταρτο κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία. Η οικονομία θα έχει ένα επαρκές τείχος ανοσίας που θα προστατεύει από ένα καθολικό lockdown και θα χρειάζονται περιοριστικά μέτρα εκεί που θα υπάρχει έξαρση» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα