Νέα Φιλαδέλφεια: Φθορές σε γέφυρα της Εθνικής – Φαίνονται κομμάτια από το σκυρόδεμα

Η πολυσύχναστη γέφυρα Βρυούλων της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, που βρίσκεται στο ύψος της Νέας Φιλαδελφείας έχει σοβαρές φθορές, οι οποίες είναι ορατές ακόμα και με γυμνό μάτι.

Από την συγκεκριμένη γέφυρα περνούν καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα και όπως φαίνεται στα πλάνα της ΕΡΤ, η κατασκευή έχει εμφανείς φθορές, όπως κομμάτια τσιμέντου που έχουν υποχωρήσει με αποτέλεσμα να φαίνονται τα σίδερα. Αν και η διαδικασία αποκατάστασης της γέφυρας έχει ξεκινήσει, τα έργα είναι ακόμα στο στάδιο της μελέτης, μετά από συμφωνία της περιφέρειας Αττικής με τον δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο πολιτικός μηχανικός κύριος Μακρής, πολλές γέφυρες στην Ελλάδα, όπως η συγκεκριμένη, έχουν κατασκευαστεί τις δεκαετίες 1960 και 1970, οπότε υπάρχουν ίσως χιλιάδες τέτοιες υποδομές που είναι 40 ή και 50 ετών.

Σύμφωνα με τον ειδικό, υπάρχει ένα πρόγραμμα ελέγχων για τις γέφυρες της Αττικής, οι οποίες πρέπει να εμβαθύνουν σε πιθανά προβλήματα που υπάρχουν.

Σε ερώτηση αν τίθεται θέμα ασφαλείας των πολιτών που περνούν από τη γέφυρά, ο πολιτικός μηχανικός Αθανάσιος Μαντέλος, σημείωσε ότι αυτό θα κριθεί από τον έλεγχο που γίνεται και από το πρόγραμμα στο οποίο έχει ενταχθεί η εν λόγω γέφυρα.

«Έχουν γίνει οι καταστροφικές μετρήσεις, έχει ελεγχθεί ενόργανα και τώρα έχει προχωρήσει σε διαδικασία αποκατάσταση και αναβάθμισης», δήλωσε ο επιστήμονας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα