

Δεύτερη ευκαιρία στους πληττόμενους από την πανδημία οφειλέτες δίνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμενου να να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία.
Αφορά όσους ήταν την 1η Νοεμβρίου 2019 ενταγμένοι στην παλιά πάγια ρύθμιση αλλά μετά την ημερομηνία αυτή τέθηκαν εκτός, είτε επειδή δεν κατέβαλαν δόσεις είτε επειδή άφησαν απλήρωτα ή αρρύθμιστα άλλα νεότερα χρέη τους.
Πιο συγκεκριμένα όσοι είναι πληγέντες της πανδημίας μπορούν από σήμερα κιόλας να ενταχθούν στις 24 ή 48 δόσεις υποβάλλοντας αίτηση επανένταξης στην πλατφόρμα που έχει ήδη ανοίξει.
Η επανένταξη γίνεται χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και δεν επιφέρει πρόστιμα και προσαυξήσεις”.
Όσοι όμως δεν είναι πληγέντες θα χρειαστεί να περιμένουν έως την 1/10/2021 για να ξαναρυθμίσουν. Και εδώ δεν επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις, προβλέπονται όμως εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
“Δεν θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους όσοι εκτός από την πάγια ρύθμιση έχουν χάσει κι άλλη ρύθμιση την τελευταία 2ετία αλλά κι όσοι αγόρασαν ακίνητη περιουσία εφόσον το τίμημα υπερβαίνει το 40% του υπολοίπου της ρύθμισης που απομένει να καταβληθεί” δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο φοροτεχνικός Γιάννης Σάλλης
Στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει την Πέμπτη ο Χρήστος Σταϊκούρας με τους επικεφαλής των θεσμών θα κλειδώσει και η ρύθμιση των χρεών που γεννήθηκαν στην πανδημία.
Σχετικά Νέα
-
Wall Street: Κλείσιμο με σημαντική πτώση
Σε νέο sell-off «παραδόθηκε», τη Δευτέρα, το χρηματιστήριο της Wall Street, στη σκιά της.
ΑΑΔΕ: Σε ποιους κλάδους απλώνεται το “ψηφιακό μάτι” της – Οι επιχειρήσεις που μπαίνουν στο μικροσκόπιο
Σε χώρους δεξιώσεων και πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι τα εταιρικά πάρτι ή.
Πληρωμή με IRIS: Τι αλλάζει στις επιχειρήσεις και από πότε
Από την 1η Νοεμβρίου κάθε επιχείρηση θα πρέπει να έχει προσαρμόσει τα POS της.
«Καθ’ οδόν» 2 νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου – Τι αλλάζει σε σχολάζουσες κληρονομιές, και δωρεές
Η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και η απλοποίηση των διαδικασιών για την αποτελεσματική αξιοποίηση.