Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The British Medical Journal, η ποσότητα των “εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων” στη διατροφή μας σχετίζεται άμεσα με τον κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων τύπων καρκίνου.
Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι επιστήμονες εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες πάνω από 100.000 ενηλίκων από το 2009 μέχρι το 2017. «Μια αύξηση της τάξεως του 10% στην ποσότητα των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφών στη διατροφή μας συσχετίστηκε με μια σημαντική αύξηση μεγαλύτερη του 10% στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου», αναφέρει η μελέτη. Μεταξύ των επεξεργασμένων τροφίμων που κάνουν την εμφάνισή τους στη μελέτη είναι τα ζαχαρωτά, τα αναψυκτικά και τα δημητριακά πρωινού. Τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως τα λουκάνικα και το μπέικον και οι αφυδατωμένες σούπες (μίγμα για σούπα σε φακελάκι) αναφέρονται και αυτά στη μελέτη εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αλάτι, το οποίο σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου. Όπως μπορείς να φανταστείς, η νικοτίνη και το αλκοόλ δεν λείπουν ούτε αυτά από τη λίστα
Κατέληξαν λοιπόν ότι η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, που περιέχει ποικιλία τροφών είναι μία από τις πιο σωστές αποφάσεις που μπορεί να πάρει κάποιος στη ζωή του εάν θέλει να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Σχετικά Νέα
-
Ντ. Ψαλτοπούλου: Αύξηση περιστατικών καρκίνου σε νέες ηλικίες ειδικά στο γαστρεντερικό
Δισεπίλυτο γρίφο αποτελεί για τους επιστήμονες η αύξηση της εμφάνισης καρκίνου σε ηλικίες κάτω.
-
ΠΟΥ: Η ηπατίτιδα είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως
Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι την ημέρα μολύνονται από ιογενή ηπατίτιδα και η πρόοδος στην.
-
ΠΟΥ: Καμπανάκι για άμεσα μέτρα κατά της ηπατίτιδας που προκαλεί χιλιάδες θανάτους κάθε ημέρα
Οι ιοί της ηπατίτιδας εξακολουθούν να προκαλούν 3.500 θανάτους ημερησίως με τον αριθμό αυτόν.
-
Η μαύρη σοκολάτα και τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας
Μελέτες έχουν δείξει ότι η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και γεμάτη με.