Νέα δημοσκόπηση: Ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός – Ο παράγοντας που θα επηρεάσει την ψήφο των πολιτών

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha, η ακρίβεια είναι ο παράγοντας που θα διαμορφώσει την ψήφο των πολιτών. Υπενθυμίζεται, ότι βάσει της συγκεκριμένης δημοσκόπησης η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διαφορά 7,3 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, το 47% των ερωτηθέντων στην έρευνα που διεξήχθη από 14 μέχρι 18 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.000 ανθρώπων, απάντησε ότι η ακρίβεια θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ψήφο του. Σημαντικοί παράγοντες είναι επίσης η πορεία της οικονομίας, τα ελληνοτουρκικά, οι υποκλοπές, και η υπόθεση Πάτση.

Δείτε αναλυτικά:

 

Σε ερώτηση για το εισόδημά τους, το 48% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησε ότι αρκεί ίσα-ίσα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, το 30% ότι δεν είναι αρκετό και το 17% ότι τους επιτρέπει να ζουν άνετα.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε την προτίμηση του 30% των πολιτών, ενώ ο «κανένας» ακολουθεί με ποσοστό 23%. Τρίτος στις προτιμήσεις ο Αλέξης Τσίπρας με 22%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί με 8%. Το 4% «ψηφίζει» Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκο Βελόπουλο και το 2% Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Πώς θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η σταθερότητα στη χώρα μπορεί να επιτευχθεί με κυβερνήσεις συνεργασίας, ενώ σε ερώτηση για το πώς θα ήταν τα πράγματα στη χώρα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, το 35% απάντησε ότι θα ήταν χειρότερα, το 32% τα ίδια και το 23% καλύτερα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα