Νέα διαδήλωση κατά της κυβέρνησης Ράμα στην Αλβανία

Νέα συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης της Αλβανίας μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου της χώρας, στα Τίρανα, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον οποίο η αντιπολίτευση κατηγορεί για διαφθορά και σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Η συγκέντρωση κράτησε περίπου πέντε ώρες και ήταν η έκτη που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα, με επικεφαλής το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα του Λουλζίμ Μπάσα, ο οποίος σήμερα βρισκόταν στις Βρυξέλλες και στη διαδήλωση εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Έντι Παλόκα.

«Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη. Κάναμε ένα βήμα προς τη νίκη. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντέξει για πολύ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να μην αποδεχθούμε μία εγκληματική κυβέρνηση», δήλωσε ο Παλόκα, σύμφωνα με το Albanian Daily News.

Οι διαδηλωτές μετά τη συγκέντρωση στο κοινοβούλιο κινήθηκαν προς την αστυνομική διεύθυνση των Τιράνων, απαιτώντας την απελευθέρωση έξι διαδηλωτών που φέρονταν να είχαν συλληφθεί.

Σχετικά Νέα