

«Με την ημερήσια τιμή ανά μεγαβατώρα να εκτοξεύεται κατά 73% και να αγγίζει σήμερα στη μέγιστη τιμή το δυσθεώρητο ύψος των 850 ευρώ, η ακραία αισχροκέρδεια στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζεται αμείλικτη», τονίζει η Νέα Αριστερά.
Επισημαίνει ότι «κατά τη διάρκεια του καύσωνα που ήδη κρατά δυο εβδομάδες, η ζήτηση και κατανάλωση ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι προφανώς αυξημένη» και πως «το βέβαιο είναι ότι οι επόμενοι λογαριασμοί θα είναι ξανά αισθητά φουσκωμένοι». Σχολιάζει ότι «η επιδότηση του ενός μήνα που προανήγγειλε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη παραμένει θολή αφού το ύψος δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί καθώς ούτε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας έκανε σοφότερους». Αντίθετα υποστηρίζει ότι «αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η κυβέρνηση επιδοτεί την ακρίβεια, ευνοεί την αισχροκέρδεια και λειτουργεί ως εκπρόσωπος των καρτέλ σε όλους τους κλάδους. Από την ενέργεια και τα σούπερ μάρκετ έως τις ακτοπλοϊκές εταιρείες».
Προαναγγέλονται δε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, και η γραμματέας της ΚΟ, Πέτη Πέρκα, θα επισκεφθούν αύριο Τρίτη, στις 10.30, την Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου θα έχουν συνάντηση με την πρόεδρο της Επιτροπής. Παράλληλα η Νέα Αριστερά καταθέτει αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με κλήση του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων ΡΑΑΕΥ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
To Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέπεται αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο στις 10:00 το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,.
Β. Κικίλιας στη συνάντηση με ΠΝΟ: Θα συνεργαστούμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια προς όφελος των ναυτικών και της ναυτιλιακής κοινότητας
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συνάντηση εργασίας του.