ΝΔ: Τι σκοπούς εξυπηρετούν οι σχέσεις της κυβέρνησης με το καθεστώς Μαδούρο;

Ξεκάθαρες απαντήσεις ζητά από την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τα δημοσιεύματα για πολυάριθμες προσγειώσεις κρατικών αεροσκαφών της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια στιγμή που το Μαξίμου αντιμετώπισε με ειρωνείες το «πέρασμα» του υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, από το Ελ. Βενιζέλος, στην υπόλοιπη Ευρώπη οι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης του Μαδούρο δεν γίνονται καν δεκτοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, μετά και τις νέες αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» για τις πολυάριθμες προσγειώσεις τους τελευταίους μήνες, αεροσκαφών που ανήκουν στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και της Καβάλας, η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Η ΝΔ υπενθυμίζει ότι «το Μαξίμου αντιμετώπισε αρχικά με ειρωνείες και αστειάκια το γεγονός ότι στις 2 Μαρτίου του 2019, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Αρεάσα, προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και παρέμεινε για περισσότερες από 4 ώρες επί ελληνικού εδάφους. Και αυτό συνέβη, παρότι ότι οι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης του Μαδούρο δεν γίνονται δεκτοί από κανένα άλλο κράτος της ΕΕ. Στην αρχή το Μαξίμου προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά γεγονότα, αλλά όταν η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας παραδέχτηκε με δημόσια ανακοίνωσή της την επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την αλήθεια».

«Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος θα απαντήσει ευθέως για το αν πράγματι έχουν πραγματοποιηθεί οι συγκεκριμένες πτήσεις. Και κυρίως αναμένουμε να εξηγήσει στους πολίτες ποιους ακριβώς σκοπούς εξυπηρετούν τα πάρε – δώσε της κυβέρνησης Τσίπρα με το τυραννικό καθεστώς του κ. Μαδούρο», καταλήγει η ΝΔ.

Σχετικά Νέα