ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Σκευωροί χαμένοι στη μετάφραση

«Απλά ελληνικά χρειάζεται να ξέρει κάποιος, για να καταλάβει ότι η μετάφραση της απόφασης του αμερικανικού δημοσίου για τη Novartis είναι η ταφόπλακα της σκευωρίας του Ρασπούτιν και των συνεργών του που σπίλωσαν 10 πολιτικά πρόσωπα», τονίζει ο Νέα Δημοκρατία απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ανακοίνωση με την οποία ενέπλεκε τον Νίκο Δένδια με τη μετάφραση του κειμένου του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Novartis, η οποία έγινε από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ, «από την επίσημη μετάφραση που εστάλη σήμερα στη Βουλή είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικού προσώπου και κανένα στοιχείο σε βάρος τους», προσθέτοντας ότι «η απόφαση αναγνωρίζει μόνο αθέμιτες πρακτικές σε θέματα ύπερ-συνταγογράφησης και κλινικών δοκιμών από ιατρούς τις οποίες περιγράφει λεπτομερώς χωρίς καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα».

Επιπλέον, αναφέρει ότι «στην ίδια την απόφαση επισημαίνεται, “αλλοδαποί αξιωματούχοι»” είναι μόνο ιατροί και πάροχοι υπηρεσιών υγείας και κανείς άλλος» και τονίζει ότι «η σκευωρία αποκαλύφθηκε. Από ιατρικό σκάνδαλο υπερσυνταγογράφησης, όπως από την αρχή είχε καταγγείλει η Νέα Δημοκρατία, το “μαγαζί” του Παππά και το “παραμάγαζο” του Ρασπούτιν έστρεψαν την έρευνα για να στοχοποιήσουν χωρίς κανένα στοιχείο πολιτικούς τους αντιπάλους».

Καταλήγοντας δε, η ΝΔ υπογραμμίζει ότι «όσο και να παραποιεί την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά η ώρα που δικαστές θα την διαβάσουν, θα την αξιολογήσουν και θα κρίνουν αυτούς που με μεθόδους Ρασπούτιν ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο μη ελέγχοντας τους ιατρούς και στοχοποιώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια είχε σχολιάσει σχετικά με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «το να εμπλέκεται ο Υπουργός Εξωτερικών σε… μετάφραση εγγράφου από τη Μεταφραστική Υπηρεσία, συνιστά  απύθμενη φαιδρότητα».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγο αφότου μεταβιβάστηκε στη Βουλή το κείμενο της επίσημης μετάφρασης του εξωδικαστικού συμβιβασμού ΗΠΑ – Novartis, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι  «ο κ. Δένδιας επιβεβαιώνει πως η Novartis ομολόγησε διαφθορά στην κυβέρνηση Σαμαρά» καθώς και ότι «ο κ. Δένδιας φρόντισε να τελειώσει οριστικά τα ψέματα των κ.κ. Μητσοτάκη, Σαμαρά και Γεωργιάδη για το σκάνδαλο Novartis», σχολιάζοντας την επίσημη μετάφραση της μεταφραστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα