ΝΔ: Η κυβέρνηση να απαντήσει για τα εκατ. που χαρίζει στις φαρμακοβιομηχανίες

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, σε διάφορα μέτωπα, εξαπέλυσε μέσω ανακοίνωσης η Νέα Δημοκρατία. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg για το ζήτημα της Novartis καθώς και οι καταγγελίες της κυβέρνησης για σκάνδαλο με το rebate στα φάρμακα την περίοδο 2006-10.

Στη Βουλή η δικογραφία για οφειλές φαρμακευτικών /Ενδεχόμενες ευθύνες 3 πρώην υπουργών της περιόδου 2006-2010
«Μετά την υπόθεση της Novartis που από «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, επιχείρησε σήμερα να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για το rebate στα φάρμακα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της ΝΔ.

«Όλως τυχαίως, το Bloomberg είχε δημοσιοποιήσει λίγο νωρίτερα την έρευνα της Novartis από την οποία δεν προκύπτει κανένα απολύτως στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Να είναι άραγε fake news και αυτό το δημοσίευμα;», συνεχίζει η Πειραιώς και τονίζει:

«Η κυβέρνηση αντί να παριστάνει τον κατήγορο, οφείλει να απαντήσει επιτέλους γιατί μόλις πριν από λίγες μέρες κατέθεσε τροπολογία που χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακοβιομηχανίες και αυξάνει τις τιμές των φαρμάκων για τους πολίτες».

Σχετικά Νέα