

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον αντίποδα των πεπραγμένων και του σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεκινήσει να δίνει πίσω στους πολίτες αυτά που μέσω αύξησης της φορολογίας τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας παράλληλα τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
«Μετά τις εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο που υποσχέθηκε ο κ. Τζανακόπουλος, τη σκυτάλη πήρε ο Τρύφων Αλεξιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας σε κομματική συγκέντρωση, ότι ο Σοσιαλισμός προϋποθέτει αύξηση φόρων. “Όταν έχεις χαμηλά φορολογικά έσοδα δεν μπορείς να χρηματοδοτήσεις τις δαπάνες για υγεία, για παιδεία, για κοινωνικές δαπάνες κτλ. Άρα είναι σαφέστατο ότι θέλουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα” τόνισε, μιλώντας ανοιχτά για αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης “για να μη βρισκόμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο”. Τα λόγια του κ.Αλεξιάδη συμφωνούν πλήρως με τα πεπραγμένα τού ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, την οποία παραδέχονται άλλοι σύντροφοί του, παρότι ο ίδιος το αρνείται. Ενδεικτικά, φόροι και εισφορές αυξήθηκαν ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα από 39,8% του ΑΕΠ το 2015 σε 42,7% το 2018», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μειώνει τους φόρους και προσθέτει:
«Ήδη οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν το 2019 στο 41,9%, συνέχισαν να μειώνονται εν μέσω πανδημίας και θα συνεχίσουν να μειώνονται σταθερά. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μιλάει για ακόμα πιο εξοντωτικούς φόρους από αυτούς που επέβαλε στην καταστροφική του τετραετία».
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.