ΝΔ: Ανεπίτρεπτο ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στις δηλώσεις του Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ξανθόπουλου. Συγκεκριμένα, κατακρίνει τη δυσπιστία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ανεπίτρεπτο, καθώς «προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H NΔ απέφυγε να σχολιάσει την κλήση σε απολογία με βαρύτατες κατηγορίες, του εκδότη του Documento K. Βαξεβάνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υποδυθεί τον συνήγορο υπεράσπισής του καλείται να απαντήσει ευθέως: θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική εξουσία στη χώρα, ο Άρειος Πάγος ενεργεί κατόπιν πολιτικών εντολών; Εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη δικαιοσύνη;

Ο κ. Βαξεβάνης θα πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου παρά τα όσα έχουν καταγγελθεί εις βάρος του; Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον εκλεκτό του ειδικά μάλιστα μετά τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Βουλής, στο οποίο αναφέρεται η ανάγκη διερεύνησης του ρόλου του στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Όμως είναι ανεπίτρεπτο για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να υπερασπιστεί τον κ. Βαξεβάνη, να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου και να προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα