

Νέες, εμβληματικές πρωτοβουλίες για την πολύπλευρη στήριξη του Έλληνα ναυτικού και της ελληνικής ναυτιλίας αναπτύσσει το ΝΑΤ.
«Στο πλαίσιο αυτό, κάνοντας πράξη την ψηφιακή μετάβαση, όχι ως αυτοσκοπό, αλλά ως σταθερή βάση για την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών, προχωρήσαμε στον επιχειρησιακό εκσυγχρονισμό του Οργανισμού και στην απλοποίηση σύνθετων διοικητικών διαδικασιών προς όφελος των Ελλήνων ναυτικών και συνταξιούχων. Πλέον, από νέα βάση συνεχίζουμε την προσπάθεια για τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του ΝΑΤ» δηλώνει η διοικήτρια του ΝΑΤ, Γεωργία Μανιάτη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Έτσι, εντός του 2024, παρουσιάστηκε η πρώτη υλοποίηση της εφαρμογής My NAT, με την απεικόνιση της θαλάσσιας υπηρεσίας των ναυτικών. Σκοπός της εφαρμογής, η οποία είναι διαθέσιμη σε όλους τους ναυτικούς, μέσω της ιστοσελίδας του ΝΑΤ και για κινητές συσκευές σε περιβάλλοντα Android και iOS είναι:
- η εμφάνιση ιστορικού υπηρεσίας,
- η αναλυτική πληροφορία των υπηρεσιών (συνολικές ημέρες υπηρεσίας, ημέρες ανά έτος, ιστορικό υπηρεσιών κατά χρονικό εύρος κ.λπ.),
- η δημιουργία και αποθήκευση σε pdf αρχείο
- η εξαγωγή στατιστικών στοιχείων βασισμένων σε φίλτρα (διάστημα απασχόλησης ανά τύπο πλοίου, όνομα πλοίου, ειδικότητα απασχόλησης, πληροφορίες αποδοχών και εισφορών, ημέρες πραγματικής υπηρεσίας, ημέρες αδείας κ.ά.).
Με δεδομένο ότι η εφαρμογή λειτουργεί με βάση την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση Ναυτικών (ΑΠΔΝ), έχει ήδη αποφασιστεί η ένταξη σε αυτήν και της εξαγοράς της ναυτικής υπηρεσίας σε πλοία με ξένη σημαία.
Σχετικά Νέα
Φορολογικές δηλώσεις: Την Παρασκευή 25/4 η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων – Έχει ήδη υποβληθεί το 1/4 του συνόλου
Χρονικό περιθώριο, έως το τέλος του μήνα έχουν περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι, που κατά.
Youth Pass: Πάνω από 66.000 νέοι έχουν κάνει αίτηση για την ψηφιακή χρεωστική κάρτα των 150 ευρώ
Μεγάλη είναι η απήχηση του Youth Pass στους νέους δικαιούχους, καθώς μέχρι στιγμής 66.765.
Πάσχα: Πώς επηρεάζονται οι τραπεζικές συναλλαγές και τα καταστήματα από τις αργίες – Πότε ανοίγουν πάλι οι τράπεζες
Συνεχίζονται οι ημέρες αργίας για τις τράπεζες καθώς διανύουμε τις εορτές του Πάσχα. Οι.
Γιορτινό τραπέζι: Τα απαραίτητα αγοράζει ο κόσμος από τη Βαρβάκειο και το Καπάνι – Μικρή πτώση στις τιμές σήμερα
Την τελευταία στιγμή περιμένουν πολλοί καταναλωτές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το αυριανό πασχαλινό.