

Εβδομήντα πέντε άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο υπερφορτωμένου πλεούμενου που μετέφερε μετανάστες ανοικτά των ακτών της Τυνησίας σήμερα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και έναν αξιωματούχο, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη αυξάνεται.
Ο ΔΟΜ ανέφερε πως 24 άνθρωποι διασώθηκαν από το πλεούμενο, το οποίο αναχώρησε από τις ακτές της Ζαουάρα στη Λιβύη και βυθίστηκε ανοικτά της Σφαξ.
Τυνήσιος αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε στο Reuters πως η ακτοφυλακή ανέσυρε ένα πτώμα, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους 75 ανθρώπους που αγνοούνται.
Τους τελευταίους μήνες, δεκάδες άνθρωποι πνίγηκαν ανοικτά των τυνησιακών ακτών, καθώς αυξάνεται η συχνότητα των προσπαθειών διάπλου της Μεσογείου από την Τυνησία και τη Λιβύη για την Ιταλία.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν κάνει το επικίνδυνο ταξίδι στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια.
Στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) δείχνουν πως τουλάχιστον 123.000 μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία το 2021, σε σύγκριση με τουλάχιστον 95.000 το 2020.
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Ο Μπένετ ανακοίνωσε στο κόμμα του πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ είπε στα μέλη του κόμματός του «Γιαμίνα» ότι δεν.
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας προσφέρθηκε να μεταφέρει μήνυμα του Κιέβου στον Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο προσφέρθηκε σήμερα να παραδώσει ένα μήνυμα από τον.
Tesla: Απέλυσε τους πρώτους 200 εργαζομένους από το τμήμα Autopilot
Η Tesla κλείνει το τμήμα της στο Autopilot στο Σαν Ματέο της Καλιφόρνια, όπου.
ΝΑΤΟ – τελικό ανακοινωθέν: Καταγγελία της «αποτρόπαιας αγριότητας» της Ρωσίας στην Ουκρανία
Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ «για όσο χρόνο χρειασθεί», δήλωσε.