

Έξι κράτη μέλη του ΝΑΤΟ -η Γερμανία, η Πολωνία, η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Φινλανδία- σκοπεύουν να αγοράσουν από κοινού νάρκες θαλάσσης τις οποίες θα αναπτύξουν στην περιοχή της Βαλτικής προκειμένου να ενισχύσουν την αποτρεπτική ισχύ τους έναντι της Ρωσίας.
Οι νάρκες θαλάσσης είναι «μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος αποτροπής ενός επιτιθέμενου από τη θάλασσα και αποτελούν μια εξαιρετικά σημαντική ικανότητα απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.
Η Βαλτική Θάλασσα θεωρείται από αναλυτές του ΝΑΤΟ ως πιθανό σημείο ανάφλεξης σε ενδεχόμενη σύγκρουση με τη Ρωσία, ενώ η Συμμαχία έχει ενισχύσει την παρουσία της στην ανατολική της πτέρυγα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 2022.
Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συγκεντρώνονται από σήμερα στην Ουάσιγκτον για να γιορτάσουν «τη μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία του κόσμου», όπως την αποκαλεί ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και έχει δίκιο, υπογραμμίζει ο Economist. Το ΝΑΤΟ έχει συμβάλει στη διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη εδώ και 75 χρόνια, ένα εκπληκτικό επίτευγμα μετά από αιώνες πολέμου στην ήπειρο, σημειώνεται.
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
«Πρόκληση» για την φον ντερ Λάιεν: Σήμερα το δικαστήριο της Ε.Ε αποφασίζει για τα μυστικά SMS με τον Μπουρλά για τα εμβόλια της Pfizer
Η κληρονομιά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αντιμετωπίσει.
Ισραήλ: Ο στρατός εξέδωσε προειδοποίηση για την εκκένωση τριών λιμανιών στην Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για την εκκένωση τριών λιμανιών στην Υεμένη, τα.
Διεθνής Αμνηστία: Ο στρατός της Ουγκάντας παραβιάζει το εμπάργκο όπλων στο Νότιο Σουδάν
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι απαραίτητο να προχωρήσει στην ανανέωση και.
Πετράλωνα: Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού με γκαζάκια σε πολυκατοικία
Συναγερμός σήμανε στις 03:00 τα ξημερώματα στις Αρχές λόγω έκρηξης που σημειώθηκε σε είσοδο.