

Ένα νέο σύστημα πλοήγησης ετοιμάζεται να δοκιμάσει η NASA, το οποίο θα της επιτρέπει να οργανώνει περισσότερα και πιο οικονομικά ταξίδια στο διάστημα.
Συγκεκριμένα, με το νέο πρόγραμμα η επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα, καθώς το σύστημα πλοήγησης βασίζεται σε ένα… ηλιακό πανί, μέσω του οποίου το διαστημόπλοιο θα κινείται αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.
Το Advanced Composite Solar Sail System αναμένεται να εκτοξευθεί την Τρίτη 23 Απριλίου, με έναν πύραυλο Rocket Lab Electron από το Launch Complex 1 στη χερσόνησο Mahia της Νέας Ζηλανδίας.
Ο πύραυλος Electron του Rocket Lab θα συμμετάσχει στην αποστολή CubeSat, περίπου 600 μίλια πάνω από τη Γη, περισσότερο από το διπλάσιο υψόμετρο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Για να δοκιμαστεί η απόδοση του ηλιακού πανιού της NASA, το διαστημικό σκάφος πρέπει να βρίσκεται σε αρκετά υψηλή τροχιά, ώστε να τεσταριστεί η επιρροή της ηλιακής ακτινοβολίας πάνω του και η αντοχή του στις πιέσεις, για να υπερνικήσει την ατμοσφαιρική έλξη.
Η αποστολή θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες και θα περιλαμβάνει έλεγχο υποσυστημάτων, το CubeSat, μεγέθους φούρνου μικροκυμάτων, θα αναπτύξει το ανακλαστικό ηλιακό πανί του. Το νέο σύστημα θα αξιοποιεί την πίεση που ασκεί η ηλιακή ενέργεια, ενώ θα μετρηθούν και οι αποδόσεις σε επίπεδο ταχύτητας και αντοχής.
Σχετικά Νέα
21 Απριλίου 1967: 58 χρόνια από την «Μαύρη» ημέρα της Χούντας των συνταγματαρχών – Ο ρόλος των γυναικών
Το στρατιωτικό πραξικόπημα που επέβαλλε την επταετή χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, εκδηλώθηκε τα.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν χρώμα που κανείς δεν έχει ξαναδεί – Πώς μοιάζει
Μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ζωής στη Γη, οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν.
Deutsche Welle: Τι μας περιμένει μετά θάνατον; – Έχουμε ψυχή;
«Τι μας περιμένει μετά θάνατον;» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει η γερμανική Deutsche Welle και υπογράφει.
Απειλεί τη δημοσιογραφία η Τεχνητή Νοημοσύνη;
Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δημοσιογραφία. Αντικειμενική πρόβλεψη ή ευσεβής πόθος;.