Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Τουρκικές τακτικές από τους Αζέρους – Καταστρέφουν μνημεία των Αρμενίων

Οι Αζέροι τον τελευταίο καιρό έχουν επιδοθεί σε καταστροφή ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την θρησκευτική ταυτότητα των Αρμενίων στις περιοχές που κατέκτησαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον Τύπο της Αρμενίας και αναμεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Ahval, μετά την επιτυχημένη έκβαση των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ υπέρ της πλευράς του Αζερμπαϊτζάν, ο Πρόεδρος Αλίεφ φαίνεται να έδωσε «πράσινο φως» σε επιθέσεις εναντίον μνημείων ιδιαίτερης σημασίας για τους Αρμένιους.

Ειδικότερα, γίνεται λόγος για την καταστροφή «ιστορικών επιγραφών στις Αρμενικές εκκλησίες, τις οποίες οι Αζέροι χαρακτηρίζουν ως ψεύτικες», με αποτέλεσμα να γίνεται σύγκριση με όσα έκαναν οι Τούρκοι όταν έλαβαν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή του Αφρίν της Συρίας.

Το «τουρκικό παράδειγμα» στη Συρία

Αυτή τη στιγμή, η περιοχή κυριαρχείται τώρα από ομάδες ενόπλων που υποστηρίζονται από την Τουρκία, οι οποίες κατηγορούνται από τα Ηνωμένα Έθνη για φρικαλεότητες, όπως λεηλασίες, εκβιασμούς και βεβήλωση πολιτιστικών χώρων.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, περισσότεροι από 2.500 Σύριοι μισθοφόροι μαχητές είχαν επίσης αναπτυχθεί από την Τουρκία για να πολεμήσουν στο πλευρό των Αζέρων κατά την διάρκεια των συγκρούσεων του περασμένου φθινοπώρου.

Στο ίδιο πλαίσιο, φαίνεται πως το Αζερμπαϊτζάν «είδε και έμαθε» από τους «αδελφούς» Τούρκους και με τη σειρά του προχωρά σε παρόμοιες ενέργειες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με στόχο «να καταστήσει αδύνατο για τους ξεριζωμένους ανθρώπους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της Αρμενίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα