

Να «αποστεί από ενέργειες οι οποίες εντείνουν την διένεξη, να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να καταβάλει προσπάθειες για μια συμφωνία στην βάση του διεθνούς δικαίου για την αμοιβαία οριοθέτηση των θαλασσίων περιοχών δυτικά της Κύπρου», καλεί το Βερολίνο την Τουρκία, με αποκλειστική δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Να «αποστεί από ενέργειες οι οποίες εντείνουν την διένεξη, να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να καταβάλει προσπάθειες για μια συμφωνία στη βάση του διεθνούς δικαίου για την αμοιβαία οριοθέτηση των θαλασσίων περιοχών δυτικά της Κύπρου», καλεί το Βερολίνο την Τουρκία, με αποκλειστική δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στην δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ταυτίζεται με την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ διευκρινίζει ότι επί της αρχής η γερμανική κυβέρνηση δεν λαμβάνει νομική θέση για διμερείς διαφορές οι οποίες αφορούν το Δίκαιο της Θάλασσας μεταξύ τρίτων χωρών.
Αναλυτικά, η αποκλειστική δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ως εξής: «Για διμερείς διαφορές που αφορούν το Δίκαιο της Θάλασσας μεταξύ τρίτων χωρών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επί της αρχής δεν λαμβάνει νομική θέση. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμμερίζεται την άποψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία καλεί την Τουρκία να αποστεί από ενέργειες οι οποίες εντείνουν την διένεξη, να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να καταβάλει προσπάθειες για μια συμφωνία στην βάση του διεθνούς δικαίου για την αμοιβαία οριοθέτηση των θαλασσίων περιοχών δυτικά της Κύπρου».
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Αεροσκάφος με 282 επιβάτες εκκενώθηκε στο Ορλάντο λόγω πυρκαγιάς στον κινητήρα
Ο κινητήρας ενός αεροσκάφους της Delta Air Lines τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ ετοιμαζόταν να.
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.
Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ με εντολή Τραμπ σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Πάπας Φραγκίσκος: Χιλιάδες πιστοί σε όλον τον κόσμο θρηνούν τον θάνατο του «ποντίφικα των φτωχών»
Ο θάνατος του πάπα Φραγκίσκου σε ηλικία 88 ετών προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σε όλον.