Ν. Ξυδάκης: Μιλούν για επενδύσεις αυτοί που μας έφεραν τον Παντσαβόλτα

Για τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του ρωτήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης

Στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και το δημοσιογράφο Μ. Νιφλή μίλησε ο υποψήφιος Βουλευτής Νοτίου Τομέα της Β΄ Αθηνών Νίκος Ξυδάκης.

Για το «Ντιμπέιτ»

Είναι φυσιολογικό αυτοί που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού να μιλήσουν μπροστά στους πολίτες και δημοσιογράφους και να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους, τη φυσιογνωμία τους. Πώς αλλιώς θα γίνει διάλογος; Αν χρησιμοποιούμε μόνο «τροχιοδεικτικά βλήματα και βόμβες» θα βρεθούμε απέναντι στον κόσμο. Τηλεμαχίες γίνονται παντού και είναι το αναμενόμενο.

Για το πόσο ενημερωμένοι είναι οι πολιτες για το πρόγραμμα των κομμάτων

Δεν κάθεται να μελετά τα προγράμματα ο κόσμος, θέλει πέντε σταράτα πράγματα από τους αρχηγούς. Αυτό έγινε το 2015, αυτό γίνεται σε όλες τις δημοκρατικές χώρες του κόσμου. Για παράδειγμα, πριν λίγους μήνες στην Ισπανία όπου ενώπιον των πολιτών όλοι περιέγραψαν τι σχεδίαζαν για την πατρίδα τους. Βγήκαν δηλαδή και μίλησαν στον κόσμο.

Δεν νομίζω ότι οι πολίτες θα ενημερωθούν από αυτόν τον καταιγισμό διαφημίσεων και από τις ομάδες προπαγάνδας του youtube. Οι  αρχηγοί εκφράζουν τις  παρατάξεις τους με τον πιο εύγλωττο και ευκρινή τρόπο.

Για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του

Εμείς δε λέμε για πράγματα που θα γίνουν και που δεν τα έχουμε κάνει. Αυτά που λέμε βασίζονται σε γεγονότα και πραγματικότητες, ότι π.χ. έχουμε συνεχή ανάπτυξη για πολλά συνεχόμενα τρίμηνα, ότι έχουμε ρεκόρ στη μεταποίηση, ότι υπάρχει ρεκόρ 12ετίας στα άμεσες ξένες επενδύσεις, ότι έχουν δημιουργηθεί 400.000 νέες θέσεις εργασίας. Είναι στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ, τη Eurostat, τον ΣΕΒ και την ΤτΕ. Τα καταμετρούν και διεθνείς οργανισμοί για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Όσα εξαγγέλλουμε αποτελούν φυσική συνέχεια όσων έχουν γίνει. Με βάση τον προγραμματισμό το σχέδιο και το πλαίσιο που είχαμε, κάναμε προβολές.  Με αυτά λοιπόν  που έχουν γίνει, που προγραμματίστηκαν κι έγιναν, προχωράμε για να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, να φέρουμε πνοή στην οικονομία. Με βάση αυτά κάνουμε τις προβολές.

Για τις εξαγγελίες της Ν.Δ.

Κάποιοι μιλούν σαν να ξεχνούν τα 5 χρόνια από το 2004 μέχρι το 2009. Μιλούν αυτοί που βούλιαξαν τη χώρα, αυτοί που τίναξαν τα ελλείμματα σε διψήφια νούμερα, που δανείστηκαν με φρενήρη ρυθμό. Ξεχνούν ότι έκρυβαν τα ελλείμματα όπως είπε ο τότε επίτροπος Αλμούνια και πριν λίγο καιρό ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Μιλούν αυτοί που γέμισαν το κράτος με «πελατάκια», που συμπεριφέρθηκαν σαν αν ήταν «μαγαζί τους», αυτοί που κομπάζουν για επενδύσεις και έφερναν επενδυτές τύπου Παντσαβόλτα. Αυτοί που σήμερα υπογράφουν γραμμάτια σε χορηγούς.

Σχετικά Νέα