Ν. Ξυδάκης: Δεν υπάρχει δωράκι, αλλά επιστροφή μέρους όσων αφαιρέθηκαν

«Τα τελευταία τρία χρόνια αυτό που έχει γίνει είναι μια, μερική έστω, ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και μάλιστα σε συνθήκες πτώχευσης. Είναι αφελές να γίνεται λόγος για παροχές. Όσο κτίζουμε ένα δημοσιονομικό περιβάλλον μπορούμε να επαναφέρουμε στοιχεία του κοινωνικού κράτους που χάσαμε. Αυτό τηρείται κατά λεπτό», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Απευθείας» στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Κώστα Λασκαράτο και Μάριον Μιχελιδάκη ο Βουλευτής της Β΄ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης και πρόσθεσε:

«Όταν πας να ρυθμίσεις χρέη από εισφορές, που γιγαντώθηκαν στην κρίση, όταν πας να επαναφέρεις τον υποκατώτατο, όταν προσπαθείς να δώσεις πνοή σε εκείνον που βούλιαξε, επειδή δεν είχε πελάτες, όταν επιστρέφεις λίγα – λίγα από αυτά που στερήθηκαν κάποιοι, δεν δίνεις δωράκια. Δεν είναι ωραίο να ακούγονται τέτοιοι μειωτικοί ισχυρισμοί. Είναι φριχτό και υβριστικό για τον ελληνικό λαό. Επιστροφή γίνεται, μέρους όσων αφαιρέθηκαν. Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί και δεν φταίει ο λαός. Δεν επιστρέφεται κάτι σε ένα κλάδο πλουσίων που πήραν δάνεια, έφαγαν τα λεφτά, κι εξαφανίστηκαν» συμπλήρωσε ο κ. Ξυδάκης.

«Όσο για το επιχείρημα ότι o ΣΥΡΙΖΑ παρήγε κρίση, είναι αστείο. Δεν ήλθε όλη αυτή η κατάσταση ως κεραυνός εν αιθρία. Η κρίση του 2008 επιτάχυνε αδυναμίες. Ανέδειξε και τη φρικτή διαχείριση δημόσιων και ιδιωτικών οικονομικών, αλλά κι την εκτόξευση των ελλειμμάτων κατά τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Ποιος φταίει για αυτά; Επί ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε π.χ. η φαρμακευτική δαπάνη;

Αν ανιχνεύουμε τις πηγές της κρίσης, τις δομικές αδυναμίες του παραγωγικού ιστού, το πώς έσπασε το κλαράκι όπου στεκόταν η χώρα, πάμε πολύ πίσω. Ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τότε; Είναι υποτιμητικό για τον Ελληνικό λαό να λένε αυτοί που κυβέρνησαν για 40 χρόνια ότι είναι υπεύθυνος ο ΣΥΡΙΖΑ για όσα έγιναν. Για όλα τούτα ο λαός κάλεσε ένα κόμμα του 4% και του ζήτησε να κυβερνήσει και να αλλάξει ό,τι μπορεί» σημείωσε με έμφαση ο κ. Ξυδάκης.

Τέλος, για το πολιτικό χρήμα ο κ. Ξυδάκης ξεκαθάρισε: «Αν αποδειχτεί ο,τιδήποτε για οποιονδήποτε, ο ΣΥΡΙΖΑ σα μεγάλη παράταξη που είναι, θα τον αποβάλλει πάραυτα. Για μας δεν υπάρχουν ούτε καφετιέρες ούτε εμβάσματα».

Σχετικά Νέα