Ν. Βούτσης: Θα πέσει στο κενό η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis

«Θα πέσει στο κενό όποια προσπάθεια και αν γίνεται τους τελευταίους μήνες για συμψηφισμούς, συγκάλυψη, ή επηρεασμό δικαστών ώστε να μην περαιωθεί η διερεύνηση της ελληνικής πτυχής του σκανδάλου Novartis» δήλωσε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Κόντρα, θα υπάρχει ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην προανακριτική επιτροπή και τόνισε ότι η καρδιά αυτού του ενδιαφέροντος πρέπει να είναι στο να αναδειχθεί το βάθος του σκανδάλου Novartis.

«Κανείς δεν μπορεί να μιλάει σοβαρά περί σκευωρίας. Να κάνει σκευωρία κανείς με ποια μέσα εναντίον ποιου; Με το FBI, με προστατευόμενους μάρτυρες; Δεν στέκει» σημείωσε με νόημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα επισήμανε ότι τα περί ηθικής αυτουργίας του Δ. Παπαγγελόπουλου δεν μπορούν να έχουν βάση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει φυσική αυτουργία.

Ο Ν. Βούτσης ανέφερε ότι ΝΔ επιχειρεί να επηρεαστεί η δικαστική εξουσία, να μην τελειώσει απρόσκοπτα και χωρίς πιέσεις, με την πλήρη εμπιστοσύνη του πολιτικού συστήματος, τη διερεύνηση. «Επί εφτά μήνες σε καθημερινή βάση κατά τρόπο πρωτοφανή μεταπολιτευτικά, κατηγορούνται εκλεγμένοι ανώτατοι δικαστικοί σα να μην τρέχει τίποτα από το πολιτικό σύστημα» τόνισε.

«Η προανακριτική θα έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον. Το μείζον είναι να μην μπει ένα ακόμα καρφί στην όποια προσπάθεια συγκάλυψης μίας τεράστιας υπόθεσης, ενός πολύ μεγάλου σκανδάλου» υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης, τονίζοντας ότι η υπόθεση έχει και πολιτικές πτυχές.

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Νέα