Ν. Βούτσης: Τεράστιο δημοσιονομικό κόστος για το λαό μας με ένα «ατελείωτο καινούργιο κυνήγι εξοπλισμών» από τη ΝΔ

Βασικά σημεία ομιλίας τ. προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Βούτση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Εθνικής Άμυνας «Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας»

Δυστυχώς πλειοδοσία για πατριωτισμό στα όρια της πατριδοκαπηλίας. Με πόσα Ραφάλ, πόσα πάτριοτ, πόσες κορβέτες και φρεγάτες γίνεται κανείς αυθεντικός πατριώτης για τη Νέα Δεξιά του κ. Μητσοτάκη;

  • Αντί της προσήλωσης σε ειρηνική και διπλωματική λύση επιλέγει τη συμμετοχή της χώρας στην επικίνδυνη διαμάχη που μπορεί να εξελιχθεί σε πόλεμο στην περιοχή μας. Θέτει ως προτεραιότητα το «αρραγές μέτωπο της Δύσης» με ευθεία ένταξη προφανώς στο νέο Ψυχρό Πόλεμο και με ανοιχτή την εμπλοκή της βάσης της Αλεξανδρούπολης στην αντιπαράθεση.

  • Απόλυτη σιωπή για την απόφασή του να μην φέρει η Κυβέρνησή του για ψήφιση στη Βουλή τις τρεις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία.

  • Σιωπή απέναντι στις πολλές καταγγελίες και καταδίκες σε Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς για συμβάντα που εκθέτουν τη χώρα με απάνθρωπη συμπεριφορά σε μετανάστες και πρόσφυγες.

  • Αφωνία για το μείζον θέμα της αποκλιμάκωσης της έντασης και για τα βήματα ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών μας με την Τουρκία ενώπιον της αναλυτικής στρατηγικής τοποθέτησης του Αλ. Τσίπρα για την επιλογή της στρατηγικής της σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

  • Απροκάλυπτη επιμονή στο δόγμα του «αστακού» με επιλογές εξοπλισμών χωρίς όριο που θέτουν τη χώρα, με τεράστιο δημοσιονομικό κόστος για το λαό μας, σε ένα «ατελείωτο καινούργιο κυνήγι εξοπλισμών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα