Ν. Βούτσης: Στον ολισθηρό δρόμο της συνεχούς εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο ο κ. Μητσοτάκης

Ο τ. πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκος Βούτσης μίλησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο, Ευλαμπία Ρέβη και Γιάννη Σαραντάκο.

​Ο κ. Μητσοτάκης αντί να πρωταγωνιστεί στις επείγουσες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται ή πρέπει να αναληφθούν για τη λήξη του πολέμου και την εμπέδωση της ειρήνης, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο ράλι εξοπλισμών και σε ενέργειες εμπλοκής της χώρας. Πάντοτε μακριά από τη δημόσια και έγκαιρη ενημέρωση του Κοινοβουλίου και των αρμοδίων με αμφιλεγόμενες κινήσεις και με συνεχείς αυτοδιαψευδόμενες, συν τω χρόνω, δηλώσεις. Υλοποιεί, όπως επανειλημμένα έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, μια ριζική αλλαγή στο πάγιο δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

​Η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την άμεση εμπλοκή της χώρας στην πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία με συνεχείς μυστικές και αδιαφανείς συμφωνίες για παροχή εξοπλισμών όλων των ειδών. Προφανής συνέπεια αυτής της πρακτικής είναι η στοχοποίηση της χώρας για το προσεχές μέλλον και η ενδεχόμενη συρρίκνωση της αμυντικής ικανότητας σε μία ιδιαίτερα ταραγμένη εποχή στο κέντρο μιας πολύ κρίσιμης πλέον περιοχής που είναι η λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα