Ν. Βούτσης: Πυκνό νομοθετικό έργο μέχρι και τα μέσα Ιουλίου

Πυκνό νομοθετικό έργο μέχρι και τα μέσα Ιουλίου προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης χαρακτηρίζοντάς το ως «ταφόπλακα» στα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη η Ολομέλεια θα κληθεί να ψηφίσει πέντε νομοσχέδια και συγκεκριμένα:

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με ρυθμίσεις για πολυτέκνους και αντιρρησίες συνείδησης, το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις , νομοσχέδιο για την Αναπτυξιακή Τράπεζα αλλά και νομοσχέδιο για την Ασιατική Τράπεζα και τους αιγιαλούς.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για τις διεκδικήσεις αναδρομικών ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από συνταξιούχους βουλευτές καλώντας τους να παραιτηθούν από τις αξιώσεις καθώς προκύπτει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι η Βουλή δεν μπορεί να κάνει τίποτα πέραν των όσων έπραξε το 2015 απαγορεύοντας έκτοτε να υπάρχουν διεκδικήσεις, ωστόσο μίλησε με σκληρά λόγια για τους πρώην βουλευτές λέγοντας ότι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι για να διεκδικούν περικοπές:

«Η έκκληση που κάνουμε και έχει γίνει επανειλημμένα είναι να αποσυρθούν οι διεκδικήσεις – επί των οποίων όμως σημειώνω – ότι έχουν ληφθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κι από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό, μπορεί να επιβραδύνει μόνο ή βάλει σε χρονοδιάγραμμα μακρύ το θέμα της όποιας ικανοποίησης κι αυτό γίνεται, αλλά όχι να λειτουργήσει αντίθετα.

Ηθικά και πολιτικά για μία ακόμα φορά ζητάμε από παλαιότερους συναδέλφους να αποσύρουν τις διεκδικήσεις ή να παραιτηθούν των αποφάσεων».