Ν. Βούτσης: Πρόσχημα η πανδημία για την ισοπέδωση δικαιωμάτων από την κυβέρνηση (βίντεο)

Συνέντευξη τ. Προέδρου της Βουλής και Βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Βούτση, στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΚΟΝΤΡΑ και τον Γιώργο Μελλιγώνη

Με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση επιχειρεί τον έλεγχο, την επιτήρηση και την αποστέρηση δικαιωμάτων και ελευθεριών στο διηνεκές.

Αίσχος αποτελεί η συζήτηση της κυβέρνησης με τους κλινικάρχες τόνισε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μιλώντας στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΚΟΝΤΡΑ και τον Γιώργο Μελιγγώνη. Όλοι θυμόμαστε επισήμανε ο Νίκος Βούτσης ότι την περασμένη άνοιξη και τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο η δημόσια συζήτηση που έγινε ήταν ότι έπρεπε εγκαίρως σε συμφωνία να υπάρξει επίταξη, διότι υπάρχει κατά το Σύνταγμα ένα πρωτόκολλο με βάση το οποίο γίνονται οι επιτάξεις. Να υπάρξει επίταξη έτσι ώστε οι κλίνες των ιδιωτικών κλινικών να είναι κατάλληλες και έγκαιρα στελεχωμένες με εκπαιδευμένο προσωπικό για να μπορούν να υποδεχθούν ασθενείς με κορωνοϊό. Αυτό δεν το έκαναν και υποστήριζαν βλακωδώς ότι θα πλήρωνε η πολιτεία περισσότερα χρήματα αν είχε προχωρήσει η επίταξη. Είναι ντροπή τους γιατί αυτά τα έλεγαν υπουργοί και γιατροί υπογράμμισε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής προσθέτοντας πως οι κλινικάρχες απαντάνε τώρα ότι δεν μπορούν να δουλέψουν αυτές οι κλινικές σαν covid διότι δεν υπάρχει ούτε προσωπικό ούτε η κατάλληλη προετοιμασία. Το γεγονός είναι ανέφερε ο Νίκος Βούτσης ότι η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας, επιμένει να μην ενισχύει ουσιαστικά το ΕΣΥ και συνεχίζει χωρίς κανένα σχέδιο.

Αναφερόμενος στον εορτασμό του Πολυτεχνείου και την άγρια καταστολή ο τ. Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως αποτέλεσε ένα συμβάν μέσα σε ένα πολύμηνο κρεσέντο αυταρχικών νομοθετημάτων που έφερε και φέρνει η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας την πανδημία ως ευκαιρία για την περιστολή των ελευθεριών. Όσα συνέβησαν στο Πολυτεχνείο ανέφερε ο Νίκος Βούτσης δεν είναι καθόλου απομονωμένα αλλά έρχονται από το μέλλον εάν αφήσουμε αυτήν την κυβέρνηση να προχωρήσει ανεμπόδιστη αυτήν την πολιτική. Διότι η πολιτική της ακραίας καταστολής που εφαρμόζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι μία παρέμβαση καθοδηγημένη απολύτως συνειδητά από τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. Όλο αυτό το πλέγμα των κατασταλτικών, αυταρχικών, αντιδικαιωματικών και ανελεύθερων διατάξεων μέσα σε συνθήκες κορωνοϊού και πανδημίας συμβαίνει για να μπορέσουν να περάσουν εργαλεία ελέγχου, επιτήρησης και αποστέρησης των ελευθεριών και των δικαιωμάτων για το διηνεκές υπογράμμισε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα ο Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε ντροπή την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προσφυγική – μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ενώ επισήμανε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης μιλάει ως εκπρόσωπος της «ασπίδας για την Ευρώπη» κι όχι για τη διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Όλη η επιχειρηματολογία του κ. Μηταράκη αλλά και η ρητορική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα χαϊδεύουν σαφέστατα τα αυτιά ακροδεξιών, ρατσιστικών και ξενοφοβικών απόψεων και μάλιστα σε μία φάση που λόγω της πανδημίας υπάρχει φόβος και αβεβαιότητα στην κοινωνία. Είναι μία ρητορική άκρως επικίνδυνη κατέληξε ο Νίκος Βούτσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα