Ν. Βούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η Αριστερά της νέας εποχής (Βίντεο)

«Δεν έχουμε να γίνουμε κάτι άλλο, σε πέντε εκλογές ο κόσμος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που θέλουμε είναι να διευρυνθούμε, να εκσυγχρονιστούμε στη νέα εποχή»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η Αριστερά της νέας εποχής που θα μπορεί να εκφράσει πλειοψηφικά την προοδευτική και οικολογική παράταξη δήλωσε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Δε θα υπάρξει ιδεολογική ή προγραμματική και πολιτική μετάλλαξη του χώρου. Θα υπάρξει ουσιαστική διεύρυνση με βάση τα διακυβεύματα της νέας εποχής όπως π.χ. το οικολογικό – κλιματικό. Θα ενσωματωθούν σε μία σύγχρονη αριστερά που θα μπορεί να διεκδικήσει και ως κυβερνώσα αριστερά το comeback» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πορεία μετάβασης. «Έχει διευκρινιστεί απολύτως ότι θα πρόκειται για ένα συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής θα είναι ένα νέο κόμμα» σημείωσε ο Ν. Βούτσης και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε να γίνουμε κάτι άλλο, σε πέντε εκλογές ο κόσμος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που θέλουμε είναι να διευρυνθούμε, να εκσυγχρονιστούμε και να ανταποκριθούμε στη νέα εποχή».

«Μας ενδιαφέρει να έρθουν οι νέες δυνάμεις που ενδεχομένως δε ψήφισαν ποτέ. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτό το target group γιατί αυτοί θα είναι οι άνθρωποι που θα δώσουν τη σφραγίδα τους μετά την κρίση. Είμαστε σε μία νέα εποχή και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» τόνισε ο τέως πρόεδρος της Βουλής.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ο Ν. Βούτσης παρατήρησε ότι «σε πάρα πολλά ζητήματα η κυβέρνηση δείχνει τις αντιφάσεις της. Μία μερίδα του κόσμου αντιλαμβάνεται ότι ενδεχομένως κακώς είχε ποντάρει εκεί. Δε μας αφορά το πότε θα γίνει κυβερνητική αλλαγή, το θέμα είναι το πώς θα γίνει και από ποιο κόμμα» σημείωσε.

«Διαχρονική τραγωδία πάνω σε ανθρώπινες ζωές»

Αναφορικά με την φονική πυρκαγιά στη Μόρια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διαχρονική τραγωδία πάνω σε ανθρώπινες ζωές, μικρά παιδιά, γυναίκες και ευάλωτες ομάδες. Όπως είπε, ο καταυλισμός στη Μόρια είναι για το 1/3 από αυτούς που τώρα φιλοξενεί.

«Πρόκειται περί αίσχους έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση και οι ευθύνες είναι και της της Ελλάδας» ανέφερε και τόνισε ότι χρειάζεται μία εθνική στρατηγική. «Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να μην υπάρχει ανάληψη ευθύνης από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Οι χώρες υποδοχής αφήνονται να παίρνουν όλο το βάρος» σημείωσε.

Ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε τη διαφωνία με την κεντρική στρατηγική της ΝΔ, μία «στρατηγική αποτροπής μέσω της πίεσης πάνω στους ανθρώπους». Επισήμανε ότι μέσα σε 1,5 μήνα δεν υπήρξαν καθόλου μετακινήσεις των υπεράριθμων από τη Μόρια, με στόχο να «κυκλοφορήσει πονηρά και τεχνηέντως ότι δεν είμαστε πολύ φιλόξενη χώρα».

Τέλος, ανέφερε ότι ήταν λάθος της ΝΔ να απομακρύνει στελέχη με πολύ μεγάλη εμπειρία πάνω στο προσφυγικό.

Σχετικά Νέα