Ν. Βούτσης: Η ΝΔ νομοθετεί για ενίσχυση του αυταρχισμού και πολιτεύεται με αλαζονεία

“Την επόμενη εβδομάδα, θα γίνει φανερό, ότι απέτυχε πλήρως η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου της Novartis και ότι η διχαστική ρητορική περί δήθεν σκευωρίας δε βρήκε κανένα έρεισμα, παρά τις αντιθεσμικές προσπάθειες που υπήρξαν για να υποστηριχτεί”, σημείωσε ο Ν. Βούτσης

Ανησυχία για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και στην κλιμάκωση αυτών “με το σοβαρό οικουμενικό ζήτημα που προκύπτει από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί”, καθώς και την πολιτική της ΝΔ που έχει πάρει αποστάσεις από την ενεργητική εξωτερική πολιτική, εξέφρασε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης.

Σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο θεατράκι Σκάλας στα Γιάννενα που μίλησε χτες  ο Νίκος Βούτσης υπογράμμισε ότι “Η κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί όλο και περισσότερο ως «διακυβέρνηση έκτακτης ανάγκης», με προφανή προσπάθεια να αξιοποιήσει την αβεβαιότητα, το φόβο και την ανασφάλεια μέσα στην ελληνική κοινωνία, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, έτσι ώστε να εγκαθιδρύσει μια κυριαρχία στα όρια και πέραν της θεσμικής δημοκρατικής λειτουργίας”.

“Νομοθετεί για ενίσχυση του αυταρχισμού μέσα στην κοινωνία, πολιτεύεται με αλαζονεία σε όλους τους τομείς, καθώς αξιοποιεί το μεγάλο μέρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης που χειραγωγούνται τόσο στην εξυπηρέτηση του αφηγήματός της, όσο και στην αποσιώπηση του κρίσιμου κοινωνικού ζητήματος, που ήδη έχει ανακύψει, αλλά και την υπονόμευση του πολιτικού πλουραλισμού” πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της ΝΔ ανέφερε: Η κυβέρνηση επί μήνες είχε πάρει αποστάσεις από την ενεργητική εξωτερική πολιτική, την οποία κληρονόμησε από την κυβέρνηση Τσίπρα στη χώρα και αποδέχεται το ρόλο της “ασπίδας της Ευρώπης”, στο όνομα της αναγκαίας διαφύλαξης των συνόρων. Ταυτόχρονα αδιαφόρησε, στο όνομα της προθυμίας της στον ξένο παράγοντα, για την εφαρμογή των κυρώσεων και την επέκταση των κυρώσεων απέναντι σε προκλητικές ενέργειες της γείτονος χώρας, ενώ σήμερα αναπτύσσει αυτή τη ρητορική, λόγω της κλιμάκωσης με το σοβαρό οικουμενικό ζήτημα που προκύπτει από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο κ. Βούτσης επεσήμανε για μία ακόμα φορά  ότι “την επόμενη εβδομάδα, θα γίνει φανερό, στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής ότι απέτυχε πλήρως η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου της Novartis και ότι η διχαστική ρητορική περί δήθεν σκευωρίας δε βρήκε κανένα έρεισμα, παρά τις αντιθεσμικές προσπάθειες που υπήρξαν για να υποστηριχτεί”.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα