Ν. Βούτσης για Ράμμο: Όχι στην αμνησία και την ατιμωρησία – Η Βουλή να σεβαστεί το ρόλο της

Να κάνει δεκτό το αίτημα του Προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, σημείωσε ο τέως πρόεδρος της Βουλής

Απέναντι στις δυνάμεις που θέλουν να οδηγήσουν την υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών στην αφάνεια, την αμνησία και την ατιμωρησία, η Βουλή οφείλει να σεβαστεί το ρόλο της και να κάνει δεκτό το αίτημα του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Χρήστου Ράμμου να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τόνισε με παρέμβασή του στην Επιτροπή ο τ. πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Βούτσης.

Όπως επεσήμανε ο Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να ζητάει, ενώπιον της κατά το Σύνταγμα αρμόδιας Επιτροπής, να εκθέσει στοιχεία των ερευνών του όταν μάλιστα για την ίδια τη διαδικασία της ΑΔΑΕ έχει πολλαπλώς γίνει προσπάθεια να υπονομευθεί και να περιθωριοποιηθεί».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι ο Χρήστος Ράμμος είναι ο μόνος πρόεδρος που εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής χωρίς επίκληση του απορρήτου άνοιξε τη συζήτηση και μας έδωσε τη δυνατότητα να προσπαθήσουμε να μπούμε στο βάθος της υπόθεσης αυτής, είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχτούμε το αίτημά του εάν θέλουμε πράγματι να συνεχίσουμε να ψάχνουμε την αλήθεια απέναντι σε πολλές δυνάμεις στη χώρα μας και στο εξωτερικό που θέλουν να την οδηγήσουν στην αφάνεια, στην αμνησία και την ατιμωρησία».
Αναλυτικά η παρέμβαση του Νίκου Βούτση:

«Επιβάλλεται να έρθει στη Βουλή ο κ. Ράμμος. Έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να ζητάει, ενώπιον της κατά το Σύνταγμα αρμόδιας Επιτροπής, να εκθέσει στοιχεία των ερευνών του όταν μάλιστα για την ίδια τη διαδικασία της ΑΔΑΕ έχει πολλαπλώς γίνει προσπάθεια να υπονομευθεί και να περιθωριοποιηθεί.

Κύριε Πρόεδρε, από τις 29 Ιουλίου και έπειτα έχουν περάσει τόσοι μήνες με αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και βεβαίως με τις συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Υπήρξαν ακροάσεις από τις οποίες πέρασαν και κατέθεσαν όλοι όσοι άφησε η πλειοψηφία της Επιτροπής να το κάνουν. Εάν έρθουν στο φως τα όσα ακούσαμε, τα ασύστολα ψεύδη και οι επικλήσεις του απορρήτου ενώπιον των Επιτροπών και αν τα αναλογιστεί κανείς σε συνάρτηση με τα όσα έχει βγάλει στην επιφάνεια, χωρίς να διαψευστούν, η ερευνητική δημοσιογραφία τόσους μήνες, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η ιστορία που έχει γραφτεί όλο αυτό το διάστημα δεν τιμά τον Κοινοβουλευτισμό.

Κάποιοι έδωσαν την κάλυψη για να ακούμε επί 4 μήνες ασύστολα ψεύδη ή επικλήσεις του απορρήτου. Η ΑΔΑΕ και ο κ. Ράμμος δεν ανήκαν σε αυτήν τη χορεία των ανθρώπων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν μπροστά μας και δεν διευκόλυναν το έργο μας που είναι να χυθεί άπλετο φως σε αυτήν την ιστορία.

Επειδή λοιπόν η ΑΔΑΕ ήταν από τις λίγες αρχές και σίγουρα ο κ. Ράμμος ο μόνος Πρόεδρος που ενώπιον μας χωρίς επίκληση του απορρήτου άνοιξε τη συζήτηση και μας έδωσε τη δυνατότητα να προσπαθήσουμε να μπούμε στο βάθος της υπόθεσης αυτής, είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχτούμε το αίτημά του εάν θέλουμε πράγματι να συνεχίσουμε να ψάχνουμε την αλήθεια απέναντι σε πολλές δυνάμεις στη χώρα μας και στο εξωτερικό που θέλουν να την οδηγήσουν στην αφάνεια, στην αμνησία και την ατιμωρησία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα