Ν. Βούτσης για Έ. Ακρίτα: Το πολιτικό θάρρος καμιά φορά συμπλέκεται με το πολιτικό θράσος

Τη στάση της Έλενας Ακρίτας, η οποία με ανάρτησή της επιτέθηκε στον Νάσο Ηλιόπουλο, όταν ο τελευταίος έκανε λόγο για βούρκο στον ΣΥΡΙΖΑ» καλώντας τον να αποχωρήσει άμεσα από τον κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στηλίτευσε ο Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στο  Action24 το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είδα μια νέα βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, την κυρία Ακρίτα που άρχισε να λέει να φύγει ο Ηλιόπουλος. Μα αν είναι δυνατόν; Το πολιτικό θάρρος συμπλέκεται καμιά φορά με το πολιτικό θράσος. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολιτικά αυτεξούσιοι να θεωρούν ότι μπορούν να μιλάνε για όλους και για όλα χωρίς μέτρο και χωρίς να σκεφτουν τι τους έφερε σε αυτή τη θέση»

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον Παύλο Πολάκη λέγοντας ότι «το 2012 ήταν με τον κ. Καζάκη και το 2015 μπήκε στις γραμμές μας και ήταν σύντροφος. Όχι όμως το αντίθετο όσοι θεωρούν ότι είναι σωστή η ρότα που μπήκε η υπόθεση να κουνάνε το δάχτυλο σε ανθρώπους που έχουν δείξει έργο στον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγος συγκρατημός καλό είναι».

Στο σημείο αυτό, είπε καυστικά: «σε όλες τις θέσεις μπήκαν συγκεκριμένοι σύντροφοι που θεωρούν ότι είναι η ώρα τους να βάλουν τη σφραγίδα τους».

Επίσης, ο κ. Βούτσης επιτέθηκε κατά της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι είναι «εκτός τόπου και χρόνου», προσθέτοντας πως «μια στενή ομάδα γύρω από τον Στέφανος Κασελάκη δεν είναι υπερασπίσιμη δημόσια».

«Την πολιτική, το ήθος, το ύφος, τη μαγκιά, την εχθροπάθεια, τις απειλές, είναι εκτός τόπου και χρόνου όλων των παραδόσεων. Των ανανεωτών του ΚΚΕ του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν γιατί σε κάποια φάση και στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε αυτή η εχθροπάθεια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα