Ν. Βούτσης: Εμβληματικό πρόσωπο της Ελλάδας ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

Ο τ. πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μιλά σε συνέντευξη του Στο Νησί με αφορμή την παρουσία του στη Λέσβο για την τελετή ονοματοδοσίας της προβλήτας του Λιμανιού στη μνήμη του ήρωα του Αιγαίου

Ο Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στις 13 βάρκες με περίπου 600 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν την Πέμπτη στη Λέσβο, έκανε λόγο για «επιχείρηση στα όρια τις αποβατικής ενέργειας, κι αυτό δείχνει κλιμάκωση, που δεν σχετίζεται μόνο με τους αριθμούς, αλλά και με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

«Πέραν της στενής συνεισφοράς του ως λειτουργού του δημοσίου. Για τη συμβολή του Κυριάκου και την έμπνευση που έδωσε οπωσδήποτε και σε άλλους άντρες και γυναίκες του λιμενικού να αντιμετωπίσουν με ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς τα καραβάνια των προσφύγων που προσέγγιζαν για χρόνια το νησί, έπρεπε να υπάρξει η τιμή από πλευράς της Βουλής και η ελάχιστη βοήθεια για τα παιδιά του, τις δύο του κόρες και τη γυναίκα του που άφησε πίσω του. Ανταποκριθήκαμε στην ελάχιστη υποχρέωση που είχαμε λοιπόν».

Αυτές είναι οι πρώτες λέξεις του τέως προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση κατά την έλευσή του στη Μυτιλήνη, όπου επισκέφτηκε τα γραφεία του «Νησί» μαζί με τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού, με αφορμή την τελετή ονοματοθεσίας μέρους της προβλήτας του λιμανιού σε «Προβλήτα Κυριάκου Παπαδόπουλου» ως ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα Υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος Κυριάκο Παπαδόπουλο και αναγνώρισης του πολύτιμου έργου του κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

 

 

Πηγή: Το νησί

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα