Ν. Βούτσης: Δυστυχώς χρειάζονται διευκρινίσεις για τα «πολιτικά αυτονόητα»

«Η ιστορία και η πράξη έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε με τόλμη και ετοιμότητα, αποτελεσματικά και σε αυτό το πεδίο», συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Σε απάντηση επί των δημοσιευμάτων που ξεκίνησαν χθες με αφορμή τις δηλώσεις του στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά, προέβη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο Νίκος Βούτσης έκανε μια συνολική αναφορά στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και σημείωσε πως η αποτίμηση της ήττας του κόμματος πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά», κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά, «Εντός Παρενθέσεως;».

Ωστόσο, δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως παρουσίασαν την τοποθέτηση του ως κριτική με περιεχόμενο την μη-ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση το 2015.

«Μερικές φορές, δυστυχώς, χρειάζονται διευκρινίσεις και για τα πολιτικά αυτονόητα», ήταν η απάντηση του Νίκου Βούτση, που συνέχισε δηλώνοντας: «Μιλώντας για τις εμπειρίες διακυβέρνησης, οι οποίες καταγράφονται στο πολύ καλό και χρήσιμο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, επεσήμανα το γεγονός ότι ενώ προγραμματικά και από πλευράς στελεχιακού δυναμικού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί για το ορατό σοβαρό ενδεχόμενο από το 2012 κιόλας, ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν σαφές και εύλογο εφόσον η Αριστερά δεν είχε διαδραματίσει ποτέ τέτοιο ρόλο να υπάρχει μια έλλειψη ετοιμότητας σε σχέση, όπως διευκρίνισα μάλιστα, με την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ανά Υπουργείο και Οργανισμό».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής συμπλήρωσε πως: «Η ιστορία και η πράξη έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε με τόλμη και ετοιμότητα, αποτελεσματικά και σε αυτό το πεδίο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα