Ν. Βούτσης: Αγαπημένε μας Τάκη, σ’ ευχαριστώ που υπήρξες δίπλα μας αδιάλειπτα

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Τάκη Μπενά:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Τάκη Μπενά, μια ιστορική μορφή της ανανεωτικής, κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, στην πρωτοπορία των λαϊκών, κοινωνικών και απελευθερωτικών αγώνων, από τα μαθητικά του χρόνια στην Εθνική Αντίσταση ως το τέλος της πλήρους ημερών ζωής του.

Η πορεία του είναι φωτεινό παράδειγμα ήθους, ευθύνης και αφοσίωσης στο όραμα μιας δίκαιης, ελεύθερης και αλληλέγγυας κοινωνίας, για την οποία ποτέ δεν σταμάτησε να εργάζεται και να αγωνιά, συνδυάζοντας την αγωνιστική πράξη με τη θεωρητική αναζήτηση.

Η αταλάντευτη στάση ζωής, το πάθος για έναν καλύτερο κόσμο, το θάρρος μπροστά στις δοκιμασίες, αλλά και η συμβολή του στην προαγωγή της πολιτικής σκέψης μέσα από τα γραπτά του αποτελούν τη μεγάλη παρακαταθήκη του.

Για την απώλειά του εκφράζω στην οικογένειά του τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου».

“Αγαπημένε μας Τάκη, σ’ ευχαριστώ που υπήρξες δίπλα μας αδιάλειπτα, πάντοτε στο μετερίζι των συλλογικών αγώνων της Αριστεράς. Είχα την τύχη και την τιμή της συντροφικής και ανθρώπινης συμπόρευσης με τον ιδιαίτερο, διακριτό ρόλο σου στο πάνθεον των διακεκριμένων εμβληματικών στελεχών που σφράγισαν την πορεία της Αριστεράς”.

Σχετικά Νέα