Ν.Τζανάκης για εμβόλια: Περισσότερες οι πιθανότητες θρόμβωσης από κορωνοϊό

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και την πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε, μιλώντας στο Mega, έχει ξεκινήσει μια αποκλιμάκωση μετά τις 10-15 Απριλίου και αυτή φαίνεται τόσο στα κρούσματα όσο και στον αριθμό νέων νοσηλειών. «Μετά τα μέσα Ιουνίου θα μειωθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων», τόνισε.

Σχετικά για τον εμβολιασμό, ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως «όλα τα εμβόλια είναι ισοδύναμα σε ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η διάθεση και προσφορά τους είναι πάρα πολύ μεγάλη, οπότε ο εθνικός προγραμματισμός έχει τροποποιηθεί προς το καλύτερο».

Για την πιθανότητα θρόμβωσης ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού, υποστήριξε ότι είναι απειροελάχιστη σε αντίθεση με την πιθανότητα θρόμβωσης από τον κορωνοϊό, η οποία είναι χιλιάδες φορές πολλαπλάσια.

Δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξει ελεύθερη επιλογή εμβολίου, αλλά αργότερα, ενώ τόνισε τον κίνδυνο πνευμονίας από τον ιό σε περίπτωση μη εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα