Ν. Ταχιάος: Όταν ένα γεγονός συμβαίνει κάθε 300 χρόνια δεν είσαι απροστάτευτος, αλλά αδύναμος

Το 1994 η πλημμύρα στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, είχε οδηγήσει σε αποφάσεις για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή. Σήμερα, 29 χρόνια μετά, ο Θεσσαλικός κάμπος επλήγη από μία πρωτοφανή θεομηνία, ανέφερε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος.

«Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να αποφύγουμε τις συνέπειες αυτού του γεγονότος», τόνισε ο κ. Ταχιάος, καθώς ο όγκος νερού που έπεσε ήταν τέτοιος που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. «Έπεσαν περίπου 3,5 δισεκατομμύρια τόνοι νερού στη Θεσσαλία», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο Πηνειός κατεβάζει πολύ νερό, ανασυντίθεται η λίμνη Κάρλα από νερά του Πηνειού που περνούν το Συκούριο και τα αναχώματα».

«Όταν ένα γεγονός συμβαίνει μία φορά στα 300 χρόνια δεν είσαι απροστάτευτος αλλά αδύναμος», επισήμανε ο κ. Ταχιάος.

Σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο, ο κ. Ταχιάος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στην Εθνική Οδό, με εξαίρεση ορισμένα σημεία στον Αρμυρό Βόλου.

Ο υφυπουργός εξήρε ακόμη την τιτάνια προσπάθεια που έγινε, στην οποία πρωτοστάτησαν ο στρατός, η πυροσβεστική, η αστυνομία αλλά και πλήθος εθελοντών που, όπως είπε, όχι μόνο πρέπει να τους ευχαριστούμε, αλλά να χειροκροτούμε οι πάντες. Και κατέληξε λέγοντας ότι εκείνο που μένει τώρα είναι η επόμενη ημέρα για όσους έχασαν τα πάντα αλλά και όταν αντιλαμβανόμαστε ότι η πολιτεία έχει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα