Ν. Ταχιάος: Δεν θα δεχθώ προσλήψεις «από το παράθυρο»

Προσπάθειες ώστε να γίνουν προσλήψεις «από το παράθυρο» κατήγγειλε ο κ. Ταχιάος τονίζοντας πως υπάρχουν παρασκηνιακές συζητήσεις μεταξύ υποψήφιων δημάρχων, οι οποίοι είναι και δημοτικοί σύμβουλοι, με εργαζόμενους στην καθαριότητα για την εργασιακή σχέση των τελευταίων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Focus, ο κ. Ταχιάος τόνισε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη εντοπίζεται στον τομέα της καθαριότητας και διευκρίνισε ότι εφ’ όσον εκλεγεί, δεσμεύεται πως η Θεσσαλονίκη θα καθαριστεί, με σταδιακή παραχώρηση «κομματιών» της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Παράλληλα τόνισε πως «σε πολύ μεγάλο βαθμό, από πολλές διοικήσεις του δήμου, οι δομές της καθαριότητας αντιμετωπίστηκαν ως προεκλογικός μηχανισμός. Αυτό είναι ένα στεγανό το οποίο θέλω να σπάσω. Το βλέπουμε και σήμερα στην ομηρία των συμβασιούχων 8μήνου και το βλέπουμε στις ψευδείς αφηγήσεις όλων αυτών που ετοιμάζονται τον τελευταίο καιρό να κάνουν σαλτανάτια».

«Πιστεύω ότι πρέπει ο κύριος Μπουτάρης να τους τα μαζέψει τα χαλινάρια», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ταχιάος ανέφερε επίσης πως δεν θα δεχθεί μονιμοποιήσεις που γίνονται προεκλογικά και με έμμεσο τρόπο, λέγοντας πως «έχω αναγκαστεί να πω, ότι αν τολμήσουν να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα θέσουν εν αμφιβόλω την υπηρεσιακή κατάσταση αυτών των ανθρώπων και πολύ περισσότερο τα οικονομικά του δήμου, τότε θα τους καταλογίσω την ζημιά. Γίνονται αυτή τη στιγμή τεχνάσματα τα οποία είναι απαράδεκτα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ως «παραμύθια» τα όσα λέγονται περί απολύσεων εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας. «Έχω σκοπό να γίνει μια σταδιακή μετάβαση στον ιδιωτικό τομέα και να χρησιμοποιηθούν οι δημοτικές δομές της καθαριότητας ως εφεδρεία . Εκείνο που φοβίζει είναι να σπάσουν τα στεγανά στο δήμο. Πόσο λογικό φαίνεται στους δημότες οι οποίοι πληρώνουν δημοτικά τέλη, να υπάρχουν δύο ημέρες ρεπό για κοπή βασιλόπιτας; Αυτό δεν κοστίζει;. Όταν ο κόσμος προσπαθεί να πληρώσει τα τέλη καθαριότητας μέσα από το υστέρημα του, είναι δυνατόν κάποιοι να παίρνουν δύο ημέρες ρεπό βασιλόπιτας;» αναρωτήθηκε ο κ. Ταχιάος ενώ κατέληξε πως «Δεν με φοβίζει να ακούσουν εργαζόμενοι του δήμου ότι θα εργαστούμε by the book, με τους κανόνες που ισχύουν και για το δημόσιο τομέα».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της ασφάλειας των πολιτών, τονίζοντας πως συγκεκριμένες περιοχές της πόλης όπως η Ροτόντα έχουν γίνει Εξάρχεια, καθώς λειτουργούν ως «άβατα» ακόμη και για τους αστυνομικούς. «Τα προβλήματα της αστυνόμευσης είναι πολύ βασικά και επηρεάζουν τους πολίτες. Υπάρχουν γειτονιές της πόλης οι οποίες είναι γκέτο και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το γεγονός συνδέεται με το πανεπιστημιακό άσυλο. Αυτήν την στιγμή ο χώρος του πανεπιστημίου είναι μια μαύρη τρύπα», είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν αφορά την άποψή του για το ίδρυμα.

Σχετικά Νέα