

Μεγάλη κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της Σαντορίνης ενάντια στην απαξίωση του Νοσοκομείου Σαντορίνης και αίτημα την άμεση στήριξη και στελέχωση του – Συμμετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Συρμαλένιος
Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συντονιστικού κατοίκων και φορέων της Σαντορίνης για άμεση στήριξη και στελέχωση του νοσοκομείου της Σαντορίνης, ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε χτες, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στο νησί.
Στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην εκπλήρωση του αιτήματος και της κινητοποίησης των κατοίκων της Σαντορίνης, με το άνοιγμα του νοσοκομείου από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον Ιούλιο του 2016. Επεσήμανε επίσης ότι παρά τα λάθη, τις ελλείψεις και τις παραλείψεις, το νοσοκομείο ενισχυόταν συνεχώς μέχρις τις εκλογές του 2019 και στη συνέχεια ξεκίνησε τα 3 τελευταία χρόνια η απαξίωσή του.
Τόνισε, επίσης, ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί με συνάντηση με τον Πλεύρη, είτε στην Αθήνα, είτε στη Σαντορίνη, διότι το πρόβλημα είναι η απουσία πολιτικής βούλησης από την κυβέρνηση της ΝΔ για τη στήριξη του νοσοκομείου ως δημόσιου. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του υπουργού στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτησή μου τον Φεβρουάριο του 2022, που χαρακτήρισε το νοσοκομείο Σαντορίνης ως πρότυπο για τη λειτουργία του ΕΣΥ με τη μορφή ΣΔΙΤ, δηλαδή με τη συμμετοχή των ιδιωτών στη λειτουργία των νοσοκομείων.
Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε ότι «έχουμε κάνει σωρεία κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, καθώς και επιτόπια επίσκεψη με τον πρώην υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό, όπου έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση με τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου».
Σε ότι δε αφορά το ΕΣΥ, υπενθύμισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το νέο ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, με γενναία αύξηση του μισθολογίου, με ένταξη του προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, με δέσμη αυξημένων κινήτρων για προσέλκυση γιατρών στα νησιά. Σε ένα τέτοιο ΕΣΥ, πρέπει να διεκδικήσουμε και την ένταξη του νοσοκομείου από την ΑΕΜΥ στο ΕΣΥ.
Σε ό,τι δε αφορά την εύρεση κατοικίας γιατρών και λοιπού προσωπικού, ήλθε επιτέλους η ώρα για συνεργασία κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης για καταγραφή όλων των ακινήτων του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης και η έναρξη οικοδόμησης κατοικιών σε κάποια από αυτά. Τέλος συνεχάρη το Συντονιστικό για τη διοργάνωση αυτής της μεγάλης κινητοποίησης, τόνισε τη σημασία να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι στο στόχο για στήριξη του νοσοκομείου και ένταξή του στο ΕΣΥ για δημόσια, καθολική και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
Σχετικά Νέα
Συλλυπητήρια Κ. Μητσοτάκη για το θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
“Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι.
ΣΥΡΙΖΑ: Η επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης
«Η θλιβερή επέτειος της 21η Απριλίου αποτελεί πάντα υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης και υπεράσπισης.
ΚΚΕ: Οι πρωταγωνιστές της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν πρόσωπα που υπηρέτησαν τους μηχανισμούς του αστικού κράτους
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη “μαύρη” επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας.
Ν. Ανδρουλάκης για την 21η Απριλίου: Η συλλογική μνήμη άγρυπνος φρουρός των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
«Το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 γύρισε την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω,.