Ν. Σαντορινιός: Η Ν.Δ. ανοίγει το θέμα των συμβασιούχων γιατί δεν θέλει μόνιμες προσλήψεις

Στο θέμα των συμβασιούχων που άνοιξε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος απάντησε ο τ. υπουργός Ναυτιλίας στο Open.

 

Ο Τ. Θεοδωρικάκος ανακάλυψε υπεράριθμους συμβασιούχους κατά 9.000 και ο κ. Σαντορινιός απάντησε:

«Η συμφωνία αφορά το μέσο όρο του έτους για τους συμβασιούχους. Το 2018 έκλεισε με 49.000 συμβασιούχους, το ίδιο θα κλείσει και το 2019. Οι καταγεγραμμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου και οι συμβασιούχοι και η μη το 2014 ήταν 576.000 και το 2018 το Δεκέμβριο είναι 565.000, άρα υπάρχει μείωση» υπογράμμισε ο τ. υπουργός Ναυτιλίας.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την διαδικασία για μόνιμες προσλήψεις: 3.000 πενταετών πυροσβεστών, 3.200 μόνιμους στο Βοήθεια στο Σπίτι, 4.500 καθηγητές στην Ειδική Αγωγή και 10.500 καθηγητές για την Γενική Παιδεία και 10.000 για την Υγεία. Αυτά με την διαδικασία 1:1. Αν ανοίγει η Ν.Δ. το θέμα των συμβασιούχων αυτό σημαίνει ότι θέλει να συνεχίσει την ιστορία των συμβασιούχων, άρα να μην κάνει μόνιμες προσλήψεις και να συνεχίσουμε να έχουμε πολλούς αναπληρωτές καθηγητές και μη μόνιμους δασοπυροσβέστες».

«Ταυτόχρονα στοχοποιεί τις υπηρεσίες καθαριότητας και σίτισης γιατί θέλει να τις ιδιωτικοποιήσει» πρόσθεσε ο κ. Σαντορινιός.

Η κατάργηση του β’ βαθμού εξέτασης για το άσυλο αυξάνει το βάρος για τα διοικητικά δικαστήρια και το κόστος

Καταργώντας την β’ βαθμό εξέταση για το άσυλο στις Επιτροπές οδηγούνται οι πρόσφυγες να κάνουν αίτηση στα διοικητικά δικαστήρια. Το κόστος είναι μεγάλο και κάποιοι παίρνουν πολλά χρήματα για να κάνουν αυτές τις αιτήσεις. Κάνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης τους πρόσφυγες αυξάνοντας το βάρος στα διοικητικά δικαστήρια.

Κατ. Μπρ. – ΑΥΓΗ

Σχετικά Νέα