Ν. Παππάς: Ο Μητσοτάκης έκανε σαφές ότι οι φόροι δεν θα μειωθούν

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM και το Δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, τόνισε μεταξύ άλλων:

Για τα ελληνοτουρκικά: «Βρισκόμαστε στη φάση, κατά την οποία η χώρα μας βλέπει τους καρπούς μιας προσπάθειας στην εξωτερική πολιτική, να μεγαλώνουν και να είμαστε σε θέση να τους γευτούμε».

«Η εξωτερική πολιτική τα τελευταία χρόνια διασφάλισε ισχυρές και σταθερές συμμαχίες, τόσο στην περιοχή όσο και με τους εταίρους στην ΕΕ αλλά και συνολικά με το διεθνή παράγοντα. Λύσαμε προβλήματα με το βόρειο γείτονα, απελευθερώνοντας πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο για να ασχοληθούμε με το μείζον ζήτημα της εξωτερικής μας πολιτικής που είναι οι σχέσεις με την Τουρκία. Σε αυτά τα ζητήματα χρειάζονται χαμηλοί τόνοι, ακόμη κι αν υπάρχουν αντιπαραθέσεις και διαφωνίες».

«Στο μακεδονικό ζήτημα, η ΝΔ οφείλει μια συγγνώμη στον κόσμο τον οποίο φλόμωσε στα ψέματα. Η τωρινή της θέση είναι ότι δεν διεκδικεί ψήφο για να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά για να διασφαλίσει ότι η Συμφωνία θα τηρηθεί πιστά».

«Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και της ψήφισής της, η ΝΔ έλεγε τη Συμφωνία προδοτική. Τώρα όμως αντιλαμβάνεται ότι είναι μια Συμφωνία που έχει παράξει ήδη αποτελέσματα υπέρ της εξωτερικής πολιτικής».

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως τα συλλαλητήρια και οι περικεφαλαίες έχουν τελειώσει για τη ΝΔ, η οποία τώρα θέλει να διασφαλίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Για τις μειώσεις στη φορολογία: «Υπήρξε μια τομή στην προεκλογική εξέλιξη. Ο κ. Μητσοτάκης, σε χθεσινή συνέντευξή του, έκανε καθαρό ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να κάνει ουδεμία μείωση φόρου εάν -ω μη γένοιτο- ο λαός κάνει το λάθος και την εμπιστευτεί. Ο ίδιος είπε ότι για το 2019 “δεν έχουμε καμία μείωση φόρου” και για το 2020 είπε ότι θα μειωθεί ο -ήδη μειωμένος- φόρος στην εστίαση, ενώ οι υπόλοιπες μειώσεις θα πάνε σε βάθος τετραετίας. Άρα είναι για πέταμα η μισή προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, η οποία ξεκινά με σποτάκια που λένε ότι μειώνονται οι φόροι».

«Ο κ. Μητσοτάκης έκανε σαφές ότι οι φόροι δεν θα μειωθούν. Άρα μας μένει αμανάτι το πακέτο των αντιδραστικών μέτρων στην εργασία, στην απασχόληση στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και στο ασφαλιστικό, τα οποία λέει θα τα κάνει για να πείσει τους εταίρους μας στη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος».

Σχετικά Νέα