Ν. Παππάς: Δεν θα προσέλθει να απολογηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο Νίκος Παππάς δεν θα προσέλθει στο Ειδικό Δικαστήριο ούτε όταν θα είναι η σειρά του να απολογηθεί, δήλωσαν οι δικηγόροι του κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

«Ο Παππάς δεν θα έρθει, θα απολογηθεί δι’ ημών», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού, Γιάννης Μαντζουράνης. (σ.σ. σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης των υπουργών ο κ. Παππάς έχει τη δυνατότητα να μην παραστεί στο Ειδικό Δικαστήριο».

Στη συνέχεια, οι συνήγοροι του κ. Παππά ζήτησαν να κλητευθεί ως μάρτυρας ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του επιχειρηματία.

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κ. Παππά, ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας «έχει άμεση προσωπική συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες του διαγωνισμού, για να ξεκαθαριστεί εάν ο γιος ήταν μπροστινός του πατέρα ή το ανάποδο. Πάντως, είναι αυτός που έχει υπογράψει όλα τα χαρτιά. Υποβάλλουμε αίτημα να κληθεί και να εξεταστεί».

Η πλευρά του επιχειρηματία δεν αντέλεξε, όμως σημείωσε ότι εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό, θα ζητήσει την κλήτευση άλλων τριών μαρτύρων.

«Δεν έχουμε αντίρρηση να προσέλθει ο οποιοσδήποτε μάρτυρας αν και δεν βλέπουμε καμία δυνατότητα ουσιώδους συνεισφοράς στην κρίση σας. Απαίτησαν ένα πρόσωπο με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, το οποίο εξ αρχής είχε εκφράσει τη διαφωνία του με όλα αυτά. Εάν το δικαστήριο δεχθεί να έρθει κι εμείς θα προτείνουμε άλλους τρεις μάρτυρες», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος, συνήγορος υπεράσπισης του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της πλευράς Παππά. «Θεωρώ ότι από την αρχή θα έπρεπε να έχει κληθεί. Θεωρώ ότι δεν βλάπτει να προσέλθει», πρότεινε η κ. Όλγα Σμυρλή.

Κ. Βαξεβάνης: Το «Documento» δεν σχετίζεται με τα 3 εκατ. ετρώ της εγγυητικής επιστολής

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο εκδότης της εφημερίδας «Documento», δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, στην κατάθεσή του ξεκαθάρισε ότι η εφημερίδα που εκδίδει δεν χρηματοδοτήθηκε από τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει η πλευρά Καλογρίτσα, προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Στην κατάθεσή του είπε ότι «το πρώτο επιχείρημα ήταν ότι η εφημερίδα εκδόθηκε από τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα. Στη συνέχεια το δεύτερο επιχείρημα ήταν ότι αυτή η εφημερίδα έγινε με τα 3 εκατομμύρια ευρώ των Χούρι. Μόνο που αυτά τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2017 και διοχετεύτηκαν σε λογαριασμούς του Καλογρίτσα και των εταιρειών του, είναι κάτι που το επιβεβαίωσε και ο κ .Στουρνάρας», κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι όταν ενδιαφέρθηκε να εκδώσει εφημερίδα τον πλησίασαν διάφοροι επιχειρηματίες ως επενδυτές. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Χρήστος Καλογρίτσας. Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαφωνίες κατέληξαν ο Χρήστος Καλογρίτσας να είναι ο εκδότης.

«Υπογράψαμε ένα συμφωνητικό ότι σε 7 μήνες εφόσον όλα πάνε καλά, εγώ θα δεχθώ να μπω μέτοχος, θα του παραχωρήσω το 50% του τίτλου και θα γίνουμε συνέταιροι», κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης. Ό ίδιος υποστήριξε ότι υπήρξαν διαφωνίες με τον Χρ. Καλογρίτσα για τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας που οδήγησε στη λύση της συνεργασίας τους.

«Μου απάντησε ότι εκείνος θα φύγει και δεν χρειάζεται να πάμε στα δικαστήρια και θα μου αφήσει ως αποζημίωση τα έπιπλα, τα γραφεία κλπ., κι εκείνος θα εισέπραττε τη διαφήμιση. Υπογράψαμε ιδιωτικό συμφωνητικό. Από τότε αρχίζει η φιλολογία των 3 εκατομμυρίων», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του αναπληρωματικού εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Ασπρογέρακα ο μάρτυρας είπε: «Από όσο γνωρίζω δεν υπήρξε παρέμβαση Παππά προς τον Καλογρίτσα, ούτε μου είχε μεταφέρει ο Καλογρίτσας ότι ακούει προστάγματα Παππά ή οποιουδήποτε τρίτου προσώπου, ότι δηλαδή δεχόταν εντολές ή ότι ο υπουργός έδινε τέτοιες εντολές».

«Για την έκδοση του Ντοκουμέντου δεν με προσέγγισε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς. Εγώ συναντήθηκα με τον κ. Καλογρίτσα μετά από δική του πρόσκληση. Δεν υπήρξε τρίτος που παρενέβη», πρόσθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης.

 

 

Πηγή     ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα