Ν. Παππάς: Αφελής όποιος δεν συνδέει την τροπολογία για την Επιτροπή Ανταγωνισμού με το μονοπώλιο στη διανομή του Τύπου

Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που θέτει ασυμβίβαστα για τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η οποία, με την ψήφισή της, θα παύσει ορισμένα εξ αυτών εν μέσω της θητείας τους, ζήτησε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, κατά τη σημερινή του τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «καλύτερα να γίνει μια μικρή υποχώρηση, παρά να ακολουθήσει ένας διασυρμός της χώρας», αφού με τη διάταξη «δεν διαφωνούν απλά όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, διαφωνεί και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με τη νομολογία του», θυμίζοντας ότι υπάρχει «απόφαση-κόλαφος για την Ουγγαρία, όταν ο κ. Όρμπαν, με τον οποίο η ΝΔ είναι στο ίδιο ευρωπαϊκό κόμμα, έπαυσε τα μέλη της ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων». Και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μια απόφαση που επικαλούνταν και στελέχη σας όταν το 2016 πήγαμε να βάλουμε για πρώτη φορά τάξη στις θητείες της Επιτροπής Ανταγωνισμού». Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, η κυρία Κεραμέως, ο κ. Δένδιας, ο κ. Φορτσάκης, αλλά και ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Κυριτσάκης «είχαν ξεσηκώσει μεγάλη φασαρία, ενώ σήμερα αποδέχονται εκείνα τα ασυμβίβαστα» και τα περιλαμβάνουν στην τωρινή τροπολογία.

Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε και την ευρωπαϊκή Οδηγία 2019/1, «η οποία ορίζει ότι οι λόγοι διορισμού και παύσης των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού πρέπει να είναι νομοθετημένοι πριν την έναρξη της θητείας τους», κατακρίνοντας παράλληλα τον κ. Γεωργιάδη που ανέφερε ότι «έχουμε καιρό μέχρι να εφαρμόσουμε την Οδηγία».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, εξήγησε πως «θα πρέπει να είναι κάποιος αφελής για να μη συνδέσει την τροπολογία με το θέμα της διανομής του Τύπου και το μονοπώλιο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο, ειδικά όταν εντός λίγων ημερών η Επιτροπή θα έχει στα χέρια της το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου του εν λόγω πρακτορείου διανομής».

«Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει ξεμείνει από επιχειρήματα στο θέμα αυτό. Οι βουλευτές της συμπολίτευσης να ανησυχούν όταν ακούν αλαλαγμούς και “νενικήκαμεν”, διότι αυτά ακούγονται όταν βαλτώνουν ή βουλιάζουν τα επιχειρήματα. Στις δε τοποθετήσεις του τύπου “τα λέμε ξανά σε τέσσερα χρόνια” να ανησυχούν διπλά, γιατί προδίδουν αλαζονεία», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Απαντώντας στην κατηγορία πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού «κομματικοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «οι κατηγορίες εκτοξεύονται πολύ εύκολα», όταν η κυρία Θάνου «έχει μια συγκεκριμένη πορεία στο δικαστικό σώμα και υπήρξε νομική σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για μερικούς μόνο μήνες. Η δε κυρία Νάκου, την οποία φέρνετε διαρκώς στη συζήτηση, έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού, επτά εκ των οποίων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ εργάστηκε μόνο 20 μήνες ως νομική μου σύμβουλος». Για τα περί συμμετοχής μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανεξάρτητη Αρχή είπε πως «αυτά δεν έχουν καμία σοβαρότητα».
Αντιθέτως, προέβαλε την περίπτωση της παράλληλης παροχής εργασίας του κ. Μυλωνάκη τόσο στο γραφείο του τότε προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ. Κυριτσάκη, ως διευθυντής, όσο και στο γραφείο του τότε υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ως σύμβουλος. «Από τα χέρια του περνούσαν τα πάντα. Δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε προνομιακή ενημέρωση για τις υποθέσεις της Αρχής», τόνισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα