

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει ο αναπτυξιακός νόμος με έργα που ανήκουν στο καθεστώς της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης στο συνέδριο “Smart Cities – City Connect Conference 2022” που πραγματοποιείται αυτή την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.
Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι η “έξυπνη πόλη” δίνει το στίγμα της υπηρεσίας που θέλει η κυβέρνηση και η πολιτεία, να προσφέρουν στον πολίτη.
Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση, από την αρχή, δημιούργησε τις συνθήκες εκείνες που οδήγησαν τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα να εμπιστευθεί την πατρίδα μας για επενδύσεις και πρόσθεσε ότι, δημιουργήθηκε μια “ζώνη ευκολίας” μεταξύ του επενδυτή και πολιτείας με αποτέλεσμα σήμερα, πλέον, “να υπάρχουν τεχνολογικοί πρωταθλητές που όχι μόνο έρχονται να επενδύσουν αλλά πολλαπλασιάζουν την θέση τους στη χώρα μας”.
Πρόσθεσε ότι η ανεργία μειώνεται σταθερά και επανέλαβε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην επιστροφή Ελλήνων επιστημόνων, για να απασχοληθούν και να δημιουργήσουν, στη χώρα.
Τέλος, ανέφερε ότι εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσει ο Αναπτυξιακός νόμος για τις περιοχές ειδικής αναπτυξιακής μετάβασης, υπογράμμισε ότι στόχος για το μέλλον είναι να δοθεί μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη της περιφέρειας και γι αυτό το σκοπό υπάρχει το σχέδιο Πισσαρίδη, το νέο ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0, που είναι και οι βασικοί άξονες για να υλοποιηθεί το όραμα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Νέα Αριστερά: Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι μια απελπισμένη επιχείρηση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δημοσκοπική κατάρρευση
«Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απελπισμένη επιχείρηση.
Κ. Χατζηδάκης: Ωφελούνται 2,5 εκατ. Έλληνες από την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων τόνισε ότι από την.
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.