Ν.Παπαθανάσης: Η αντιπολίτευση καταφεύγει σε άθλια προπαγάνδα διχασμού και παραπλάνησης

Για άθλια προπαγάνδα διχασμού και παραπλάνησης από πλευράς αντιπολίτευσης, έκανε λόγο στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης. Δεν σέβεστε τις οικογένειες των θυμάτων, εργαλειοποιείτε το τραγικό γεγονός των Τεμπών και κατηγορείτε την κυβέρνηση, ότι με μία απόφαση έγκρισης 700.000 ευρώ «μπαζώσαμε» την περιοχή για να αποκρύψουμε πολύτιμα στοιχεία, είπε ο κ. Παπαθανάσης παραθέτοντας τα εξής:

-Αμέσως μετά το δυστύχημα, έγιναν δύο έκτακτες συσκέψεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο οποίο δεν συμμετείχε ο Υπουργός κ.Τριαντόπουλος αλλά επιχειρησιακά στελέχη της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ κλπ, ο Περιφερειάρχης και στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Υπάρχουν πρακτικά αυτών των δύο συσκέψεων, αναζητήστε τα» κάλεσε την αντιπολίτευση ο κ. Παπαθανάσης.

-Το Συντονιστικό αυτό Όργανο αποφάσισε μεταξύ άλλων «την ενίσχυση του επιχειρησιακού έργου με μηχανήματα βαρέος τύπου» και «τη διάθεση σκαπτικών μηχανημάτων για τη διαμόρφωση του χώρου επιχειρησιακής δράσης». Έδωσε, λοιπόν, το Συντονιστικό Όργανο εντολή στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας για διάθεση μηχανημάτων βαρέος τύπου που επιχείρησαν στον τόπο του δυστυχήματος, για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο σημείο της αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, της πυροσβεστικής, των ασθενοφόρων, των εθελοντικών ομάδων διάσωσης και όλων όσοι επιχειρούσαν. Στη συνέχεια, η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας απέστειλε έγγραφο προς την Δ/νση Διαχείρισης Εθνικού ΠΔΕ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του τότε Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Πρόταση χρηματοδότησης Νέου Έργου στο Ειδικό Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για την Περιφέρεια Θεσσαλίας» συνολικής δημόσιας δαπάνης 647.862,80 ευρώ, είπε ο κ. Παπαθανάσης καταθέτοντας τα σχετικά έγγραφα.

-Όπως προβλέπεται, το Υπουργείο κάλεσε την Περιφέρεια να αποστείλει ηλεκτρονικά τεχνικό δελτίο όπου περιγράφεται λεπτομερώς το φυσικό αντικείμενο του έργου. Δημοσιεύτηκε η απόφαση του τότε αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Τσακίρη για την χρηματοδότηση και μήνες αργότερα υπογράφω την τροποποίηση της απόφασης ως προς το χρονοδιάγραμμά της για διαχειριστικούς λόγους. Η περιγραφή του φυσικού αντικειμένου στην απόφαση είναι πιστή αντιγραφή της περιγραφής που μας απέστειλε στο τεχνικό δελτίο η Περιφέρεια, παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής και τα δύο τεχνικά δελτία της Περιφέρειας «για να δείτε ότι δεν παραποιήσαμε κανένα κείμενο. Καταθέτω στα Πρακτικά τις δύο αποφάσεις διότι μέχρι που κατηγορηθήκαμε ότι «εξαφανίσαμε» από τη Διαύγεια τόσο την αρχική απόφαση ένταξης όσο και την μετέπειτα απόφαση που τροποποιούσε το χρονοδιάγραμμα της αρχικής» πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα