

Στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Ρώμη συμμετείχε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκος Παπανδρέου.
Στη Ρώμη συγκεντρώθηκαν σοσιαλιστές και δημοκρατικοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ηγέτες, ευρωβουλευτές, ακτιβιστές και υποστηρικτές από όλη την Ευρώπη για το Εκλογικό Συνέδριο του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES).
Οι εκπρόσωποι στο Εκλογικό Συνέδριο εξέλεξαν τον κοινό υποψήφιο του PES (spitzenkandidat) για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Νίκολα Σμίθ και υιοθέτησαν το εκλογικό μανιφέστο του PES.
Μετά το πέρας του συνεδρίου ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Σήμερα στη Ρώμη δείξαμε το δρόμο προς μια κοινωνική, δημοκρατική και αλληλέγγυα Ευρωπαϊκή Ένωση όπως τη θέλουμε εμείς και οι πολίτες της. Μια Ένωση με ισχυρά κοινωνικά δικαιώματα που απορρίπτει την ακροδεξιά επίθεση στη δημοκρατία και αναγνωρίζει την επείγουσα ανάγκη να διασφαλιστεί μια βιώσιμη και δίκαιη κοινωνία. Θέλουμε να δώσουμε ελπίδα στους πολίτες. Ελπίζουμε ότι οι κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μπορούν να ξεπεραστούν, μαζί, και να προχωρήσουμε προς μια πιο προοδευτική Ευρώπη. Επιδιώκουμε την ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας, τη μείωση των ανισοτήτων και την προστασία των εργαζομένων. Υποστηρίζουμε τη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή και οι μεταναστευτικές ροές».
Για την υποψηφιότητα του Νίκολα Σμιθ, ο Νίκος Παπανδρέου επεσήμανε ότι «οι πολιτικές του θέσεις, η εμπειρία του, η ικανότητά του και το έργο του με την ιδιότητα του Επιτρόπου αρμόδιου για τα θέματα της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Δικαιωμάτων τον καθιστούν ως την καλύτερη επιλογή για τη θέση του υποψήφιου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Σχετικά Νέα
ΠτΔ για εκδημία Πάπα: «Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωσή.
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.
Α. Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: «Επέλεξε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των φτωχών και των κατατρεγμένων»
Τη βαθιά του «θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς και όχι μόνο» για τον θάνατο του.
Ν. Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη πληγή η αιμορραγία της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα.